Polonia ar putea atinge vârful contagierii cu noul coronavirus în câteva zile

vineri, 10 aprilie 2020, 10:48
1 MIN
 Polonia ar putea atinge vârful contagierii cu noul coronavirus în câteva zile

Polonia ar putea atinge vârful contagierii cu noul coronavirus (SARS-CoV-2) în câteva zile, a apreciat vineri purtătorul de cuvânt al guvernului de la Varşovia, Piotr Muller.

''Se pare că, dacă ne vom menţine disciplina, există o şansă ca această infecţie să-şi poată atinge maximul în zilele următoare, pentru ca apoi să scadă uşor'', a declarat Muller.

Anterior, premierul Mateusz Morawiecki a apreciat că în Polonia vârful epidemiei COVID-19 s-ar putea înregistra în mai sau iunie.

El a anunţat joi că restricţiile de circulaţie vor fi extinse. Marile centre comerciale operează în regim restrâns, iar cinematografele, teatrele şi locurile de divertisment rămân închise până la 19 aprilie.

Transportul aerian şi feroviar pe rute internaţionale, suspendat pe 15 martie, va rămâne interzis până la 26 aprilie, a precizat Morawiecki.

Frontierele poloneze sunt închise până la 3 mai.

Oficialităţile le-au recomandat polonezilor să petreacă acasă Paştele (12 aprilie) şi să evite orice călătorii neesenţiale.

În Polonia, primul caz de infectare cu noul coronavirus a fost consemnat la 4 martie, iar primul deces cauzat de COVID-19 pe 12 martie. Până joi seară, în această ţară s-au înregistrat 5.575 cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, dintre care 174 fatale.

Comentarii