Poştaşul care a furat banii pensionarilor din Podu de Fier şi Tudor, de negăsit

marți, 23 iunie 2020, 01:57
1 MIN
 Poştaşul care a furat banii pensionarilor din Podu de Fier şi Tudor, de negăsit

Judecătorii ieşeni încearcă de mai mulţi ani să audieze un individ de 63 de ani care este judecat pentru delapidare. Mihaiţă Harschi a lucrat la Poştă şi este judecat deoarece ar fi sustras bani din pensiile unor pensionari, însă din 2016 când a comis fapta şi până în prezent e de negăsit.

Ieri, Curtea de Apel Iaşi, instanţă care îl judecă în apel pe bărbat, a dispus ca numele bărbatului să fie căutat în bazele de date naţionale şi să fie emis un mandat de aducere. Se bănuieşte însă că Harschi ar fi plecat din ţară. El a fost condamnat în lipsă, de prima instanţă, la 2 ani şi 6 luni de închisoare.

Harschi a fost angajat la Poştă în 2008, el având calitatea de factor poştal şi, printre atribuţii, de a împărţi pensiile bătrânilor din cartierele Podu de Fier şi Tudor Vladimirescu. El a comis isprava în mai 2016, atunci când a sustras pensiile mai multor bătrâni. Cinci indemnizaţii de pensie, cuprinse între 320 de lei şi 3.000 de lei, şi-a însuşit Harschi.

Pentru a-şi acoperi urmele, individul a falsificat semnăturile beneficia­rilor, însă a fost prins după ce victimele s-au plâns că nu şi-au primit pensiile.

Comentarii