Povestea americanului care a primit Medalia de Onoare după 70 de ani

duminică, 23 mai 2021, 14:56
2 MIN
 Povestea americanului care a primit Medalia de Onoare după 70 de ani

Ralph Puckett Jr. un ”ranger” din Armata SUA, comandantul soldaţilor ce au apărat un deal îngheţat contra a şase asalturi chineze în timpul războiului coreean a primit vineri cea mai înaltă distincţie militară americană, chiar de la preşedintele Joe Biden, scrie CNN.

Potrivit lui Biden, prima reacţie a lui Puckett la vestea acordării Medaliei de Onoare a fost: ”Ce atâta agitaţie? Nu puteţi s-o trimiteţi prin poştă?”. ”Colonele Puckett, după 70 de ani prefer să ţi-o aduc, decât să ţi-o trimit prin poştă. O viaţă devotată naţiunii merită puţină agitaţie”, a adăugat liderul de la Casa Albă.

Pe 25 noiembrie 1950, cel care atunci era un tânăr locotenent conducea o companie formată din 51 de soldaţi americani şi 9 sud-coreeni contra forţelor chineze pe poziţia ce primise numele Dealul 205. În timpul asaltului din timpul zilei, Puckett s-a expus focului inamic, impulsionându-i pe soldaţii americani blocaţi pe poziţii de gloanţele inamicului să avanseze şi să cucerească dealul ocupat de chinezi.

Cititi si: O maşină în care se aflau cinci tineri din Huşi a aterizat în peretele unei case

Dar, când a venit noaptea şi temperaturile au coborât sub zero grade, Puckett şi oamenii săi s-au confruntat cu val după val de asalturi din partea chinezilor ce voiau să recucerească poziţia strategică. Se estimează că sute de chinezi au fost implcaţi în atacul asupra celor 60 de soldaţi din subordinea lui Puckett.

De pe vârful dealului, deasupra perimetrului complet de soldaţi pe care îl aranjase pentru a apăra poziţia, cu liniile chinezilor undeva sub el, în beznă, Pucket auzea fluierături şi trompete. ”Aşa se coordonau. Când acestea s-au oprit, am fost loviţi cu un baraj de mortiere şi arme automate, urmate imediat de o ploaie de grenade de mână”, a povestit el.

Puckett a cerut imediat, prin radio, lovituri de artilerie de la distanţă, iar acestea au oprit avansul chinezilor. Dat o schijă de grenadă îi făcuse prima rană din acea noapte.

Cititi materialul integral pe hotnews.ro

 

 

Comentarii