Povestea româncei Mădălina Stoica-Blanchard care îi vinde parfumuri lui John Galliano

luni, 15 octombrie 2018, 13:58
2 MIN
 Povestea româncei Mădălina Stoica-Blanchard care îi vinde parfumuri lui John Galliano

Mădălina Stoica-Blanchard s-a făcut remarcată pe piaţa parfumurilor de nişă, creaţiile ei fiind distinse cu trofee importante în industria frumuseţii. Este din Câmpulung Muscel, a emigrat în SUA, şi-a întâlnit marea dragoste în Franţa şi, împreună cu soţul ei, Julien Blanchard, a deschis în 2012 o casă de parfumuri de lux. John Galliano se numără printre clienţii fideli ai brandului lansat de româncă.

Mădălina Stoica-Blanchard se mândreşte cu originile ei, vorbeşte perfect româneşte şi de 6 ani, o dată cu lansarea pe piaţa parfumurilor de nişă, trăieşte cel mai frumos vis, acela de a performa în parfumeria artistică. „Totul a început în anii ’90, când am avut oportunitatea extraordinară de a emigra în SUA. Aveam 19 ani, tocmai terminasem liceul, eram în primul an de facultate la Bucureşti. Am avut oportunitatea să plec pentru a vizita şi, cum se proceda, având familie acolo, pe sora mea, am avut şansa de a putea rămâne. A fost primordial să îmi continui studiile, educaţia este foarte importantă. M-am înscris la Universitatea din New York pentru a studia Publicitate şi Marketing”, ne-a povestit ea, la întâlnirea Creators Talk Perfume: 2019 Trends.
 
Ajunsă pe tărâmul tuturor posibilităţilor, Mădălina Stoica-Blanchard şi-a dorit să se poată întreţine, aşa că, în paralel cu facultatea, şi-a găsit un job. Petrecându-şi ore bune zilnic printre esenţe şi cosmetice, ea şi-a descoperit afinitatea pentru astfel de produse. „La sfârşitul studiilor, mi-am dat seama că nu o să-mi creez o carieră în domeniul publicităţii. Însă pe tot parcursul lor am lucrat în magazine de lux, vindeam parfumuri şi cosmetice. Era singura modalitate pentru a-mi putea plăti studiile. Aşa mi-am descoperit, de fapt, pasiunea pentru parfumuri. La sfârşitul studiilor, am fost îndrumată de un mentor, neştiind în ce direcţie să merg, de a mă îndrepta spre industria parfumurilor, şi mi-a indicat să urmez cursuri de master la faimosul Fashion Institut Of Technology din New York. Este un program foarte greu, foarte dificil, sunt numai 24 de absolvenţi pe an, am depus dosarul şi am fost acceptată. Am terminat prima Magna Cum Laude, mi-a dat şansa să construiesc o carieră din pasiune, ceea ce este foarte rar”, ne-a spus Mădălina Stoica-Blanchard.

Comentarii