Premieră absolută: şedinţa CL va fi online. Așa nu se mai iau la bătaie consilierii

vineri, 20 martie 2020, 02:57
2 MIN
 Premieră absolută: şedinţa CL va fi online. Așa nu se mai iau la bătaie consilierii

Şedinţa Consiliului Local de săptămâna viitoare va bifa o nouă premieră în acest an: va avea loc exclusiv online. 

Primarul Mihai Chirica a declarat ieri că va propune consilierilor locali o astfel de soluţie, după ce va primi şi avizul Instituţiei Prefectului. „Avem deja o platformă pe care ne putem conecta sau putem utiliza platforme care sunt deja folosite de alte instituţii precum ar fi ZOOM, care funcţionează foarte bine, au fost făcute teste. Voi propune consilierilor să facem şedinţa de Consiliu online, am trimis şi adresă la Prefectură pentru aviz. În Sala Mare a Primăriei vor fi doar cinci persoane: executivul, secretarul şi preşedintele de şedinţă“, a declarat primarul Mihai Chirica. Platforma ZOOM este o platformă online americană care facilitează întâlniri în sistem de videoconferinţă. De precizat că şedinţa de CL va putea fi urmărită în direct pe reţelele sociale unde Primăria Iaşi are conturi active (Facebook şi Youtube). 

Edilul-şef al Iaşului a mai spus că executivul va încerca să limiteze numărul de proiecte de hotărâre astfel încât să fie supuse dezbaterii doar acele iniţiative care au un caracter cât de cât urgent. „Este vorba despre proiecte care sunt legate de anumite termene. În orice caz, vorbim despre proiectele cu finanţare europeană, proiecte ale oraşului – cele care au nevoie de aprobare a indicatorilor tehnico-economici şi proiecte legate de Covid-19“, a sintetizat primarul Chirica. Şedinţa de săptămâna viitoare va fi prima după ce edilul-şef al Iaşului a devenit liberal cu acte în regulă şi a fost desemnat candidatul PNL la Primăria Iaşi la alegerile locale din acest an.
 
La ședința din 28 februarie, atmosfera a fost una tensionată, care a culminat cu insulte și îmbrânceli. Despre ședință, citiți AICI
 

Comentarii