Premierul Orban a numit un tânăr din Pașcani ministru secretar de stat

marți, 31 decembrie 2019, 12:30
2 MIN
 Premierul Orban a numit un tânăr din Pașcani ministru secretar de stat

Un tânăr din Pașcani se alătură de ieri echipei PNL Iași care face parte din Guvernul condus de Ludovic Orban. Este vorba despre Lucian Petrică Rusu, în vârstă de 35 ani, scrie newspascani,com.

Luni, 30 decembrie 2019, conform deciziilor premierului României, publicate în aceeași zi în Monitorul Oficial, tânărul pășcănean a preluat funcția de secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului.

„Un an cu multe schimbări în bine pentru #România se încheie cu o provocare importantă și în plan personal. De astăzi, prin Decizia Primului Ministru, mă alătur echipei Guvernului, în funcția de secretar de stat. Mă onoreaza încrederea Premierului Romaniei, domnul Ludovic Orban și îi mulțumesc. Totodată, vreau să mulțumesc echipei #PNLIași, alături de care am construit constant în ultimii ani. Văd în decizia de astăzi și un nou pas în a readuce profesioniștil liberali în actul de guvernare. Ca absolvent al Facultatii de Electrotehnică și cu o experiență de peste 10 ani în managementul companiilor din domeniul energetic am cunoscut provocările și importanța acestuia. Am convingerea că împreună putem să reclădim, în mod predictibil, o politică energetică a României adecvată nevoilor naționale și dinamicii globale”, a scris pe pagina de facebook Lucian Petrică Rusu.

Tânărul politician este născut în Pașcani, a absolvit Grup Școlar ”CF Unirea” din municipiu și a studiat Electrotehnică la Universitatea Tehnică ”Gheorghe Asachi” din Iași. În prezent locuiește în București.

Comentarii