De Sănătate

Punem punctul pe știi

Premii pentru studenţii care donează sânge

luni, 22 octombrie 2018, 01:50
2 MIN
 Premii pentru studenţii care donează sânge

Asociaţia Trei Vieţi, înfiinţaţă anul trecut de câţiva studenţi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie Grigore T. Popa din Iaşi, organizează pe tot parcursul acestei săptămâni, de luni până vineri, Donathlon, o competiţie de donare de sânge. Iniţiativa este prima de acest tip din Iaşi şi are ca scop aducerea studenţilor la Centrul de Transfuzie Sanguină din Iaşi.

Cei care vor să doneze pot să se înscrie în concurs printr-un e-mail la adresa treivieti@gmailcom, în care să fie precizat numele echipei şi un număr aproximativ al membrilor. De asemenea, în concurs vor fi acceptate şi echipe formate şi înscrise pe loc, la „Centru”. Pe lângă beneficiile care se oferă în mod obişnuit celor care donează sânge, adică bonuri de masă, reducere la transport şi învoire medicală pentru ziua donării, în cadrul Donathlon vor fi acrodate şi alte premii, cele mai multe constând în vouchere oferite de Arcadia, Vivo, Class sau Donna Carina. Câştigătoare va ieşi echipa care are cel mai mare număr de donatori, iar şeful acesteia va primi un laptop şi o imprimantă.

„De când am început să promovăm evenimentul, impactul a fost extraordinar de bun. Pe lângă studenţii care au fost încântaţi de iniţiativă, cred că toată lumea a fost. Noi sperăm să aducem cât mai mulţi donatori noi şi să-i sensibilizăm cu privire la donare şi importanţa acesteia. În timpul de aşteptare pe care îl vor avea acolo, voluntarii le vor vorbi despre beneficiile donării, vor primi materiale informative şi ne vom anunţa şi următoarele evenimente astfel încât ei să-şi poată programa şi următoarea donare, ca să se poată înscrie, pentru că important e să-i fidelizăm şi să se întoarcă”, a precizat Dan Popescu, fondatorul Asociaţiei Trei Vieţi.

Premierea va avea loc de 27 octombrie, locul acesteia urmând să fie anunţat spre sfârşitul săptămânii. Voluntarii speră ca prin acest demers să crească numărul celor care trec pragul centrelor de transfuzie, pentru că lipsa de sânge s-a acutizat în ultima perioadă. Recoltarea în cadrul Donathlonului se va face la Centrul de Transfuzie Sanguină, de pe strada Nicolae Bălcescu nr. 21, mai sus de Spitalul „Sfântul Spiridon”, între orele 7.00-13.00.

 

 

Comentarii