Preot: Virusul ăsta nu e o abureală. M-a scuturat un pic. Mulţumesc lui Dumnezeu că mi-a mai dat zile

luni, 26 aprilie 2021, 13:38
2 MIN
 Preot: Virusul ăsta nu e o abureală. M-a scuturat un pic. Mulţumesc lui Dumnezeu că mi-a mai dat zile

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani, medicul Monica Adăscăliţei, a lansat, luni, un apel către preoţii ortodocşi să nu blocheze campania de vaccinare a populaţiei împotriva COVID-19.

Oficialul DSP şi prefectul judeţului, Dan Nechifor, s-au întâlnit cu reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române pentru a cere sprijinul acestora în vederea creşterii procentului populaţiei imunizate. La discuţii au participat protopopul de Botoşani, Petru Fercal, mai mulţi stareţi ai mănăstirilor din zonă, dar şi preoţi de la bisericile din municipiul Botoşani.

"Vaccinarea este o decizie a fiecărei persoane. Nimeni nu este obligat şi dumneavoastră sunteţi vectori de opinie, iar enoriaşii vă apreciază şi vă ascultă. Eu nu v-am spus să credeţi în vaccin şi nici să îi obligaţi, doar să nu le spuneţi să nu se vaccineze. (…) Ştiţi foarte bine că aţi avut mulţi colegi de-ai dumneavoastră, preoţi, care au trecut prin boală, mulţi dintre ei cu forme grave, iar unii dintre ei, Dumnezeu să îi ierte, au decedat. E o boală parşivă", a afirmat Adăscăliţei.

Şi prefectul Dan Nechifor le-a cerut preoţilor ortodocşi să ajute la revenirea la normalitate. "Încercăm să intrăm în normalitate cu ajutorul dumneavoastră (…) Sperăm că o să ieşim bine din această săptămână şi din aceste sărbători", a subliniat prefectul.

Preotul Ştefan Grădinaru de la Capela Militară din Botoşani a afirmat că în privinţa vaccinării, oamenii trebuie să îşi afle răspunsurile de la medici, nu de la preoţi. El a adăugat că le-a cerut credincioşilor săi să poarte mască de protecţie, iar atunci când au un simptom al bolii, să apeleze de urgenţă la medicul lor de familie.

"Vis-a-vis de vaccin, sunt cel mai mulţumit atunci când nu mă întreabă credinciosul ce să facă. Sunt tare mulţumit, pentru că sunt preot, nu sunt medic. Şi aşa e cel mai corect. Să nu îmi dau o părere greşită. Am trecut prin boală, nu neg. Virusul acesta nu e o abureală. M-a scuturat un pic. Mulţumesc lui Dumnezeu că mi-a mai dat zile", a precizat preotul militar.

Rata de infectare cu COVID-19 la nivelul judeţului Botoşani era luni de 1,04 cazuri la 1.000 de locuitori. AGERPRES

 

Comentarii