Preşedintele Senatului UMF, reales aseară cu unanimitate de voturi

miercuri, 29 ianuarie 2020, 02:57
2 MIN
 Preşedintele Senatului UMF, reales aseară cu unanimitate de voturi

A fost finalizată şi lista membrilor Senatului, după clarificarea situaţiilor incerte.

Prof.dr. Ioana Grigoraş a fost aleasă pentru un nou mandat în calitate de preşedinte al Senatului Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi. Decizia a fost luată prin vot direct, în cursul zilei de ieri, în prima şedinţă a nou-alesului Senat al instituţiei de învăţământ superior. Aceasta a fost singura persoană care şi-a anunţat candidatura pentru funcţia de preşedinte al Senatului, deşi mai multe surse au precizat pentru „Ziarul de Iaşi“ că era dată ca sigură şi o candidatură din partea prof.dr. Norina Forna, cea care şi-a dorit şi funcţia de rector al instituţiei, dar a pierdut alegerile în faţa actualului rector, prof.dr. Viorel Scripcariu.

Prof.dr. Ioana Grigoraş este unul dintre puţinele cadre didactice din universitate care au fost alese din nou pentru o funcţie de reprezentare, cea de membru al Senatului, în contextul în care mai mulţi membri din executiv – prof.dr. Adrian Covic, prorector, sau prof.dr. Ionela Lăcrămioara Şerban, decan al Facultăţii de Medicină Generală, nu au primit voturile necesare din partea comunităţii. Mai mult, ea a fost aleasă pentru al doilea mandat ca preşedinte al Senatului cu unanimitate de voturi. Aceasta va face echipă cu rectorul UMF şi la universitate, după ce sunt colegi şi la Institutul Regional de Oncologie, unde prof.dr. Ioana Grigoraş este şefa Secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă.

În cursul zilei de ieri, pe site-ul UMF a fost făcută publică şi lista finală a membrilor Senat, după ce s-au clarificat toate situaţiile de incompatibilitate: cei care au fost aleşi atât în Consiliul Facultăţii, cât şi în Senat, au trebuit să aleagă una dintre cele două funcţii. Ulterior, dacă din rândul senatorilor vor fi aleşi prorectori, aceştia pot alege să se retragă din funcţia de senator şi vor intra primii de pe lista celor care nu au fost aleşi. Senatul UMF are 55 de senatori, 41 de cadre didactice, 13 studenţi şi un rezident.

Comentarii