Comunicat de presă

Președintele USR Iași, Filip Havârneanu cere deblocarea comunei Mircești! Votați bugetul și lăsați șantajul! (P)

vineri, 20 mai 2022, 14:55
2 MIN
 Președintele USR Iași, Filip Havârneanu cere deblocarea comunei Mircești! Votați bugetul și lăsați șantajul! (P)

Locuitorii din comuna Mircești sunt victimele consilierilor liberali care în frunte cu viceprimarul PSD au paralizat funcționarea primăriei. Aceste personaje încă nu pot accepta că oamenii au ales un edil USR în persoana lui Leon Bălteanu și nu se pot obișnui cu ideea că nu mai pot comite abuzuri la orice oră.

Pentru a șaptea oară, consilierii PNL s-au rupt de comunitate și au refuzat să voteze bugetul local. Gestul lor dăunător este un act de răzbunare, pentru că primarul nostru USR a refuzat să facă echipă cu fostul primar și să răspundă comenzilor unor sus-puși, specializați în furtul din bani publici.

Îi solicit domnului Costel Alexe să ia act de iresponsabilitatea consilierilor liberali și să se implice în rezolvarea acestui conflict. În calitate de președinte al CJ are datoria să se preocupe de bunăstarea comunelor, să ceară profesionalism ca lider de partid și să dovedească, dacă poate, că nu este dedicat propriilor interese. Este incredibil că o situație de care nu este străin, îl lasă indiferent, deși este vorba de copii și bătrâni și de o instabilitate fără precedent. 

Cer maturitate și respect față de locuitorii din Mircești, e momentul să-și revină din latență și să pună capăt crizei locale. Refuzul de a coopera pentru binele cetățenilor, înseamnă o mare injustiție, înseamnă funcții ocupate abuziv, înseamnă condamnare la sărăcie și îndatorare. Costel Alexe trebuie să-și onoreze mandatul acesta, pentru că până acum a stat cu mâinile în buzunar, ca să nu mai spunem că a golit și buzunarul statului.  

În lipsa unui buget aprobat cu responsabilitate, Mirceștiul are restanțe către persoanele cu handicap și furnizorii de servicii, există datorii pentru iluminatul public, există școala gimnazială care nu mai poate funcționa, bursele elevilor care nu mai pot fi achitate, naveta profesorilor și ajutoarele de încălzire neachitate. Investițiile sunt sistate, ceea ce înseamnă că o mână de aleși trimiși să facă treabă în administrație, se poartă ca pe propria plantație, jucându-se cu viața oamenilor frământați și disperați. O comună care ar trebui să prospere este vulnerabilă acum.

Furia politică a PNL, orgoliul de nemăsurat al unor politicieni de carton care nu și-au putut pune abuziv pe funcții oamenii de control, țin captivă comuna Mircești, iar liderul de tablă al PNL, Costel Alexe trage cortina, jucând în strună unor profitori care au ca instrumente doar șantajul, agresivitatea, indolența.

Consilierii care susțin această debandadă trebuie să răspundă pentru toate pierderile create și pentru stagnarea comunei pe care trebuiau să o sprijine.

Nu există scuză pentru șapte greșeli consecutive și nici justificare pentru jocul acesta egoist.

Primăria Mircești trebuie să își continue activitatea și nu este la dispoziția unor aleși cu apucături mafiote care recurg ca întotdeauna la intimidări pentru a obține ceea ce își doresc.

Filip Havârneanu

Președinte USR Municipiul Iași

Deputat USR PLUS

Comentarii