Primar şi vice demişi: comună ieşeană administrată de un consilier până la alegeri

vineri, 10 iulie 2020, 01:50
1 MIN
 Primar şi vice demişi: comună ieşeană administrată de un consilier până la alegeri

Prefectul Marian Grigoraş a emis ieri ordinul prin care se constată încetarea de drept a mandatului lui Mihai Bîzdîgă (FOTO), primarul comunei Golăieşti, înainte de expirarea duratei normale a acestuia. Data încetării coincide cu cea în care Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a pronunţat sentinţa definitivă prin care primarul comunei a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru fapte de corupţie: 26 iunie. Instituţia Prefectului precizează că, în această situaţie, atribuţiile funcţiei de primar revin de drept viceprimarului. 

Dar şi vicele, Mihai Bojoga, a fost eliberat din funcţie după aceeaşi procedură, săptămâna trecută. Atât el, cât şi primarul, au fost condamnaţi în acelaşi dosar, acuzaţi fiind că au obţinut subvenţii de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură.

Ei au semnat, în 2008, în calitate de reprezentant al Consiliului Local, respectiv al Primăriei Golăieşti, un contract de concesionare gratuită pe zece ani a păşunii comunale (548 ha) către Asociaţia Profesională a Crescătorilor de Taurine Golăieşti. Primarul Bîzdîgă ne-a mărturisit că a făcut unele greşeli – pe care însă nu le-a mai repetat de atunci, asociaţia obţinând în fiecare an subvenţii, dar şi fonduri europene. Vor trebui însă înapoiate primele subvenţii, în valoare de 1,3 milioane de lei. În locul primarului şi vicelui, un consilier local a fost desemnat viceprimar cu atribuţii de primar. Vasile Negru (PSD) va administra comuna până la alegerile din septembrie.

 

 

Comentarii