Primăria încearcă să facă ordine printre tonetari

joi, 10 mai 2018, 01:50
1 MIN
 Primăria încearcă să facă ordine printre tonetari

Primăria a demarat, de la începutul lunii mai, o acţiune pentru dezafectarea mai multor tonete sau chioşcuri amplasate pe raza municipiului Iaşi. Potrivit oficialilor instituţiei, sunt vizate toate zonele din oraş unde au fost constatate nereguli. 

Până în prezent, Primăria a dezafectat tonete din zone precum Păcurari, Mircea cel Bătrân, Nicolina, Centru, Frumoasa, Alexandru cel Bun şi Copou, în total fiind vorba despre 12 chioşcuri, o rulotă, un modul şi şase standuri stradale. Potrivit viceprimarului Gabriel Harabagiu, în zilele următoare, acţiunea va continua cu dezafectarea a încă circa 20 de tonete în special în zone precum Tătăraşi, Podul de Piatră, Dacia, Păcurari şi Mircea cel Bătrân.

„Au fost efectuate controale şi s-a constatat că proprietarii unor chioşcuri/tonete au ocupat mai mult teren de pe domeniul public sau aveau contracte expirate“, a declarat ieri viceprimarul Harabagiu. La sfârşitul lunii aprilie, municipalitatea a anunţat, în paralel cu acţiunea desfăşurată în aceste zile, organizarea unei proceduri de achiziţie publică pentru proiectarea arhitecturală a ansamblurilor comerciale stradale modulare demontabile şi interconectabile. În primă fază, Primăria are în vedere mobilarea urbană a trei zone din oraş: intersecţia străzii Sărărie cu strada Cuza Vodă (staţia pentru mijloace de transport în comun Târgu Cucu), intersecţia şos. Nicolina cu str. Sălciilor şi zona b-dul Tudor Vladimirescu (staţia pentru mijloace de transport în comun Cămin T17). Municipalitatea a estimat valoarea contractului la circa 25.000 lei. 

Comentarii