Primăria îşi face PUZ pentru terenurile din Moara de Vânt

joi, 19 iulie 2018, 01:50
1 MIN
 Primăria îşi face PUZ pentru terenurile din Moara de Vânt

Primăria va întocmi un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru o parte dintre terenurile pe care le deţine pe platoul Moara de Vânt. În acest sens, municipalitatea a lansat o licitaţie prin care va contracta o firmă ce va realiza documentaţia tehnică, suprafaţa supusă studiului fiind de peste 86 de hectare. 

De remarcat că în zona centrală a suprafeţei se află amplasamentul Spitalului Regional de Urgenţă. „Zona studiată, conform extraselor de carte funciară este arabilă şi are în componenţă sa terenuri libere de construcţii. Nu există în zonă reţele edilitare“, se arată în documentaţia de atribuire a licitaţiei. Municipalitatea a estimat valoarea contractului la circa 220.000 lei.

Zona va fi mixtă şi va cuprinde instituţii, servicii şi echipamente publice, servicii de interes general (profesionale, colective şi personale, comerţ, hoteluri, restaurante, loisir), activităţi productive mici nepoluante şi locuinţe. „Principalele disfuncţionalităţi constau în dezvoltarea dezordonată a întregii zone învecinate prin construirea de case pe loturi cu mărime şi formă variabile, insuficienţa acceselor către trama de circulaţie majoră a oraşului, lipsa unei trame stradale coerente, lipsa reţelelor tehnico-edilitare în zona amplasamentului, spaţii verzi neamenajate, drumuri agricole din pământ neamenajate şi subdimensionate şi nevalorificarea perspectivelor favorabile către pei­sajul urban şi natural“, se mai precizează în documentaţie. 

 

 

Comentarii