Primarul Chirica scrie pe Facebook că va trece și peste această cumpănă

marți, 08 februarie 2022, 10:10
2 MIN
 Primarul Chirica scrie pe Facebook că va trece și peste această cumpănă

Primarul Mihai Chirica a postat un mesaj pe pagina personală de Facebook după ce a fost plasat sub control judiciar. Redăm mesajul său.

"Dragi ieșeni,

Ultimele zile nu au fost ușoare. M-am trezit pus într-o situație dificilă, atât personal, cât și prin prisma îndatoririlor pe care Dumneavoastră, ieșenii, mi le-ați atribuit, în urma scrutinului popular.

Mi-am luat răgazul de a păstra tăcerea o perioadă, pentru a putea discerne în liniște toate evenimentele recente. Văd, însă, că „mașinăria de zgomot și fum” pornită împotriva mea continuă să arunce fumigene în spațiul public. De aceea, mă simt dator să fac scurte precizări.

Ca primar, ești pus în situația de a semna zeci de mii de documente, pe parcursul anilor. Calitatea de demnitar public îți cere să emiți în termene legale miile de documente emise de autoritatea publică pe care o reprezinți, bazându-te pe expertiza, veridicitatea și legalitatea opiniilor și formulărilor angajaților din instituția publică pe care o conduci, așa cum le impune fiecăruia fișa postului, pentru fiecare din cei peste 750 de angajați din Primăria Municipiului Iași. Expresia „semnezi ca primarul” a căpătat notorietate în spațiul public tocmai din cauza volumului mare de documente care trebuie semnate, ca autoritate publică, în baza semnăturilor prealabile de legalitate și corectitudine din partea reprezentaților departamentelor de resort pe fiecare speță. În fiecare zi din cei 7 ani de mandat, am semnat peste 200 de documente zilnic.

Sunt consecvent principiilor mele asumate deschis referitoare la respectarea Legii, la respectul față de Justiție și la dragostea față de Iași și de valorile sale. Munca de primar acoperă o paletă uriașă de probleme, de la infrastructură la sănătatea publică, de la educație la transportul public, de la termoficarea orașului la investiții în dezvoltare. Am încredere în actul de justiție din România, efectuat cu celeritate și fără patimă politică, care respectă prezumția de nevinovăție și separația puterilor în stat.

Este o perioadă dificilă, nu pot nega asta, dar care va fi depășită, cu onoare și corectitudine.

Vă mulțumesc pentru încredere!", este mesajul complet postat pe Facebook de Mihai Chirica.

Comentarii