Primarul unei localităţi din Călăraşi a sărit rândul si s-a vaccinat împotriva COVID

miercuri, 13 ianuarie 2021, 13:54
1 MIN
 Primarul unei localităţi din Călăraşi a sărit rândul si s-a vaccinat împotriva COVID

Primarul liberal al localităţii Alexandru Odobescu din judeţul Călăraşi, Niculae Eremia, s-a vaccinat deja împotriva COVID-19, deşi nu este inclus în această etapă de vaccinare şi nici în cea de a doua etapă, care va începe vineri. Contactat de HotNews.ro, primarul a spus că a reuşit să se vaccineze pentru că a rămas o doză şi "s-a putut", susţinând că el nu a vrut să ia locul "la nimeni", ci doar să dea un semnal ca oamenii să se vaccineze, pentru că "lumea e reticentă".

"RESPONSABILITATE! Prima doza de vaccin", a scris pe Facebook primarul. Niculae Eremia a postat şi o fotografie cu el în timp ce se vaccinează.

Contactat de HotNews.ro pentru a explica cum a fost posibil să se vaccineze, în condiţiile în care nu face parte din categoriile prevăzite nici în prima, nici în a doua etapă de vaccinare, primarul a susţinut că a mers la centrul de vaccinare şi a aşteptat să vadă dacă rămâne vreo doză.

"A fost programat asistentul medical de la noi (de la dispensarul din comună -n.r.) să îşi facă vaccinul. Mi s-a spus că eu nu pot să îl fac acum, că nu mă încadrez, şi am zis că dacă există posibilitatea şi rămâne vreun vaccin pot să stau să mă vaccineze şi pe mine. Şi a rămas şi m-am vaccinat", a declarat Eremia.

El susţine că s-a vaccinat nu pentru că ar avea "vreo cauză", ci pentru a da un semnal oamenilor să se vaccineze, pentru că "lumea e reticentă": "Sunt mulţi oameni în comună care nu vor să facă vaccinul. Băi, fraţilor, e foarte important vaccinul pentru toată lumea. Chiar dacă am contact cu atâtea persoane zilnic, nu îmi făceam probleme. Nu am vrut să lezez pe nimeni".

Cititi materialul integral pe hotnews.ro

Comentarii