Primele imagini cu Dacia Logan 3. Care sunt principalele schimbări

joi, 13 februarie 2020, 12:37
2 MIN
 Primele imagini cu Dacia Logan 3. Care sunt principalele schimbări

Primele imagini cu Dacia Logan 3 au apărut în mediul online. Dacia ar urma să lanseze noua berlină până la finalul acestui an, sau cel târziu la începutul lui 2021.

Mașina a apărut pe străzi în timpul testelor, în husă de camuflaj. Din imagini se poate observa că noua Dacia Logan are faruri LED, iar mânerele portierelor au fost modificate. De asemenea, portbagajul este înalt și este de așteptat să fie cel puțin la fel de mare ca actualului model Logan, care oferă un spațiu de bagaje de 510 litri.

O schimbare importantă este că Logan 3 nu va mai fi construit pe noua platformă CMF-B, pe care sunt bazate și Nissan Micra și ultima variantă de Renault Clio și care este mult mai ieftină de construit. Motor1.com scrie că Logan 3 ar putea avea motorizări similare cu cele ale modelului clio: unul în trei cilindri de 1,0 litri, cu 65-75 cai putere și o variantă turbo care produce peste 100 de cai.

Mașina a fost văzută pe străzi, la teste. Se pare că noua Dacia Logan 3 va avea faruri led și ceva modificări la mânerele portierelor, conform 4tuning.ro. E posibil ca mașina să aibă și o versiune hibrid, în premieră pentru cel mai mare producător auto din România.

Logan-ul european se va baza pe o versiune a platformei modulară CMF-B, pe care sunt construite și hatchback-urile Renault Clio și Nissan Micra de ultimă generaţie. Și gama de motoare pentru piețele locale este probabil să fie compusă din agregate cu trei şi patru cilindri, benzinare şi diesel-uri, dar şi variante care pot consuma alternativ GPL, conform sursei citate.

Atât Logan 3, cât și noul model Sandero ar urma să fie prezentate la Salonul Auto de la Paris, din octombrie și ar putea ajunge pe piață la finalul anului, sau în primele luni din 2021.

Sursa: Protv

Comentarii