Primele mişcări în Copou: Mongongu, Poyet, Onana

joi, 28 iunie 2018, 01:43
3 MIN
 Primele mişcări în Copou: Mongongu, Poyet, Onana

 

 

Stoperul Cedric Mongongu va face azi vizita medicală. Internaţionalul congolez are 172 de meciuri în prima ligă a Franţei însă cariera lui este în cădere din 2015 . Fiul lui Gustavo Poyet este aşteptat în această săptămână la Iaşi. Vizat este şi camerunezul Onana

 

Noul director sportiv al CSM Politehnica Iaşi, Tibor Selymes, a făcut prima mutare în scopul de întărire a lotului. Stoperul congolez Cedric Mongongu, care are şi cetăţenie franceză, era aşteptat aseară în Iaşi pentru a face astăzi vizita medicală. Dacă rezultatele vor fi în regulă, fotbalistul va semna un contract cu echipa pregătită de Flavius Stoican. Mongongu este născut pe 22 iunie 1989 la Kinshasa, capitala fostului  Zaira, actuala RD Congo. Jucătorul de 1,89 metri a crescut în Franţa, făcându-şi junioratul la Racing Club Paris (2002-2005) şi Monaco (2005-2007),unde a evoluat patru sezoane şi la seniori, până în 2011, interval în care a jucat de 79 de ori. Mongongu a petrecut apoi alte patru campionate la Evian, unde a bifat 89 de partide şi cinci goluri. Apoi, cariera congolezului cu 40 de selecţii şi două goluri la naţionala ţării sale, a intrat în declin. La Eskişehirspor, unde a fost legitimat în sezonul 2015-2016, a jucat un singur meci, la Montpellier, în campionatul 2016-2017, a bifat trei partide la prima echipă şi alte opt la echipa a doua, iar în sezonul trecut nu a avut contract.

În total, Mongongu are 172 de prezenţe în prima ligă franceză, 14 în Cupa Franţei, 10 în Cupa Ligii Franţei, una în campionatul turc şi patru în Cupa Turciei, făcând parte din echipe care au disputat finala Cupei Franţei: Monaco în 2010 şi Evian în 2013. În ultimii trei ani are însă doar patru meciuri jucate în primele eşaloane, în niciunul nefiind titular.

În zilele următoare, CSM mai aşteaptă alţi doi jucători, unul cu nume celebru. Este vorba de Diego Poyet (FOTO), fiul fostului internaţional uruguayan Gustavo Poyet, actualul manager al formaţiei franceze Girondins Bordeaux, care a jucat, printre altele, la Real Zaragoza, Chelsea şi Tottenham Hotspur. Născut la Zaragoza (Spania) pe 8 aprilie 1995, Poyet junior şi-a făcut junioratul în Anglia, la Charlton Atletic, evoluând un sezon şi la seniorii clubului londonez. Apoi, între 2014 şi 2016, a fost legitimat la West Ham United, unde a bifat zece partide oficiale, trei în campionat, înainte de a fi împrumutat la Huddersfield Town, Milton Keynes Down şi Charlton. Anul trecut, Poyet a avut o experienţă nereuşită în Argentina, la Godoy, pentru ca apoi să revină în Europa, la clubul cipriot Pafos (locul IX din 14 formaţii), unde a bifat 22 de meciuri. Fost internaţional de juniori englez, mijlocaşul central înalt de 1,80 metri a preferat să joace apoi la echipa de tineret a Uruguayului.

Celălalt fotbalist aşteptat în Copou este camerunezul Fabrice Badouina Onana. Născut pe 5 octombrie 1994, mijlocaşul central înalt de 1,82 metri a fost legitimat până acum la cluburile tunisiene Stade Gabesien (în 2015 şi 2016) şi Hammam-Lif (2017) şi, în sezonul de primăvară, la Mezokovesd, grupare care a încheiat campionatul pe locul IX în prima ligă maghiară, eşalon care conţine 12 echipe.

Comentarii