Primele o sută de dosare în cursa pentru admiterea la Politehnică

marți, 13 iulie 2021, 01:50
1 MIN
 Primele o sută de dosare în cursa pentru admiterea la Politehnică

Politehnica ieşeană a început de ieri, 12 iulie, admiterea pentru studiile de licenţă, aproximativ 100 de candidaţi unici depunându-şi deja dosarele pentru cele 11 facultăţi de pe malul Bahluiului. Anul acesta, Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" va putea înmatricula mai mulţi studenţi la buget în comparaţie cu anii anteriori, Ministerul Educaţiei hotărând să suplimenteze numărul de locuri la buget pentru candidaţii de la licenţă. 

Practic, dintre cele 3.650 de locuri la licenţă de anul acesta, 2.400 sunt la buget şi 311 pentru românii de pretutindeni, menite în principal pentru tinerii care vin din Republica Moldova. Perioada de admitere se va încheia pe 25 iulie, cu o săptămână mai devreme, în perioada 25 iulie – 2 august, candidaţii având posibilitatea să îşi confirme locurile la facultatea dorită.

În ceea ce priveşte dosarele depuse în cursul zilei de ieri, până în cea de-a doua parte a zilei au fost depuse deja aproape 100 de dosare, majoritatea acestora fiind pentru locurile la buget. În prima zi, cea mai "vânată" facultate a fost Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică Aplicată, cu 17 dosare la buget, urmată, cu 13 dosare fiecare, de Facultăţile de Construcţii şi Instalaţii şi de Design Industrial şi Managementul Afacerilor, 12 dosare au fost depuse la Facultatea de Mecanică şi câte 10 la Hidrotehnică şi Arhitectură. La celelalte facultăţi au fost depuse doar câteva dosare. Pentru locurile la taxă au fost depuse în cursul zilei de ieri, până în cea de-a doua parte a zilei, doar patru dosare.

La master, unde sunt 2.520 de locuri, dintre care 1.600 sunt la buget pentru cetăţeni ai statelor din UE şi 88 pentru românii de pretutindeni, au fost depuse ieri doar două dosare.

Comentarii