Primul zbor turistic în spaţiu al companiei Blue Origin va fi pe 20 iulie

miercuri, 05 mai 2021, 22:39
1 MIN
 Primul zbor turistic în spaţiu al companiei Blue Origin va fi pe 20 iulie

Blue Origin, compania aerospaţială a miliardarului Jeff Bezos, a declarat miercuri că va trimite pentru prima dată oameni în spaţiu pe 20 iulie pentru câteva minute, la bordul navei spaţiale New Shepard, un moment de reper într-o competiţie de a introduce călătoriile spaţiale private, relatează Reuters.

Blue Origin a mai spus că va oferi un loc la bordul navei New Shepard câştigătorului unei licitaţii online de cinci săptămâni, iar suma va fi donată fundaţiei firmei spaţiale.

Combo-ul rachetă şi capsulă denumit New Shepard conceput de Blue Origin este realizat pentru a transporta în mod autonom şase pasageri la o altitudine de peste 100 de kilometri deasupra Pământului, în spaţiul suborbital, suficient de sus pentru ca persoanele de la bord să experimenteze câteva minute de imponderabilitate şi să poată vedea curbura planetei înainte de revenirea pe suprafaţa terestră a capsulei presurizate, cu ajutorul paraşutelor.

Capsula are şase ferestre de observare despre care Blue Origin a precizat că sunt de aproape trei ori mai înalte decât cele de la un avion Boeing 747. "Priveliştea va fi spectaculoasă", a declarat Ariane Cornell, directorul vânzărilor astronauţilor Blue Origin, într-un briefing media.

După primul său zbor din iulie, Cornell a declarat că Blue Origin va avea „încă câteva” zboruri cu echipaj înainte de sfârşitul anului. Ea a refuzat să dezvăluie detalii despre preţul biletului, care a fost un secret atent păzit în interiorul companiei de ani de zile.

Cititi materialul integral pe hotnews.ro

 

 

 

Comentarii