Prinşi în vamă cu maşini radiate în Lituania şi Polonia

joi, 27 septembrie 2018, 01:50
2 MIN
 Prinşi în vamă cu maşini radiate în Lituania şi Polonia

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi efectuează cercetări faţă de doi cetăţeni care au fost depistaţi conducând fiecare câte un autoturism radiat din circulaţie.

Atenţie la ce maşini cumpăraţi! Atenţie la autoturismele înmatriculate în Lituania sau polonia, deoarece sunt şanse mari ca acestea să fie furate din străinătate. Prin vămile de est poliţiştii de frontieră depistează frecvent maşini care sunt aduse în ţară iar la controlul poliţiştilor se descoperă că maşinile sunt radiate în ţările din apropiere.

Într-o singură zi, poliţiştii au depistat un Volkswagen Passat cu nu­mere de înmatriculare poloneze care era radiat şi un Volkswagen cu numere de Lituania, care, de asemenea, era radiat din baza de date a ţării respective.

„În ziua de 25 septembrie, la ora 13.30, în punctul de trecere Oancea s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control Ion C., cu cetăţenie română şi Republica Moldova, în vârstă de 33 de ani, care conducea un Volkswagen Passat, care avea aplicate numere poloneze. În aceeaşi zi, în jurul orei 16.30, în punctul Sculeni s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, cetăţeanul român Octavian V., de 26 de ani, conducând un Volkswagen înmatriculat în Lituania. Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate la control, poliţiştii au efectuat verificări suplimentare în urma cărora au constatat că primul autoturism a fost dadiat din circulaţie pe data de 17 mai 2018 de către autorităţile din Polonia, iar cel de-al doilea, a fost radiat pe data de 13 septembrie 2018, către autorităţile din Lituania. Cu privire la cele constatate, bărbaţii au declarant că nu aveau la cunoştinţă despre faptul că mijloacele de transport figurau ca fiind radiate şi că nu au drept de circulaţie“, au precizat reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Iaşi.

În cele două cazuri, poliţiştii fac cercetări pentru infracţiunea de punere în circulaţie pe drumurile publice a unui autoturism neînmatri­culat.

Comentarii