Prinşi la furat ţeavă în incinta CUG: au luat cu suspendare, pentru că au acasă copii de crescut

miercuri, 19 ianuarie 2022, 22:10
2 MIN
 Prinşi la furat ţeavă în incinta CUG: au luat cu suspendare, pentru că au acasă copii de crescut

Doi muncitori, cu locuri de muncă sigure, n-au găsit altceva mai bun de făcut decât să meargă la furat în incinta fostului Combinat de Utilaj Greu. Au avut bine de mers până să găsească ceva demn de furat, după ani de zile în care din Fortus s-a sustras orice putea fi dus în cârcă. 

Dosarul întocmit de numele celor doi a ajuns la o primă sentinţă abia după patru ani de la furt. Curtea de Apel urmează să decidă finalul. Cu o săptămână înaintea Crăciunului din 2016, Andrei Olariu şi Oliver Grigore au intrat în incinta Foruts printr-o gaură în gard, pentru a sustrage materiale feroase. În plină zi, ei au mers aproximativ o jumătate de kilometru în interiorul fostului combinat. Au sustras 12 ţevi metalice, pe care le-au legat cu un cablu şi le-au tras spre ieşire. Au fost observaţi însă de un paznic, care şi-a anunţat colegii. Echipa mobilă de intervenţie i-a prins pe cei doi, la aproximativ 300 de metri de gard. Doar Olariu şi-a recunoscut fapta în faţa organelor de anchetă, dar acest lucru nu i-a încurcat pe judecători în stabilirea faptelor. Magistraţii Judecătoriei au luat în calcul în favoarea lui Olariu şi vârsta, de doar 20 de ani la data comiterii faptelor, ca şi faptul că este integrat în muncă drept muncitor în construcţii şi tată de familie.

Deşi acesta mai avea la activ o condamnare pentru conducere fără permis şi sub influenţa alcoolului, judecătorii s-au decis asupra unei condamnări cu suspendare, de 1 an şi 3 luni de închisoare. Argumente similare au găsit judecătorii şi pentru Oliver Grigore. Cu 20 de ani mai vârstnic decât Olariu, acesta este tatăl a cinci copii minori, muncind într-un abator din Germania. Şi în cazul lui va fi aplicată tot o pedeapsă cu suspendare, de 1 an, 2 luni şi 20 de zile de închisoare. Grigore nu a fost însă mulţumit de sentinţă, atacând-o în faţa instanţei superioare. Curtea de Apel urmează să reanalizeze dosarul la jumătatea lunii martie.

Comentarii