Profesor universitar cercetat penal pentru agresiune sexuală. Bărbatul de 55 de ani ar fi sărutat cu forța și atins în zone intime două studente

vineri, 15 martie 2024, 09:08
2 MIN
 Profesor universitar cercetat penal pentru agresiune sexuală. Bărbatul de 55 de ani ar fi sărutat cu forța și atins în zone intime două studente

Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov a dispus astăzi punerea în mișcare a acțiunii penale față de un profesor universitar brașovean care a dobândit calitatea de inculpat cu privire la săvârșirea a două infracțiuni de agresiune sexuală. Este vorba de profesorul Marius Botiș de la Universitatea Transilvania – Facultatea de Construcții, iar incidentele în care acesta a fost implicat au fost dezvăluite în exclusivitate de BizBrașov.

 

Potrivit procurorilor, în data de 31.05.2022, în jurul miezului nopții și în timp ce se afla în incinta unei facultăți de stat din municipiul Brașov (Facultatea de Construcții), inculpatul, persoană de sex masculin în vârstă de 55 de ani și profesor universitar, profitând de autoritatea pe care o exercita asupra persoanei vătămate studentă în anul I la facultatea respectivă și aflată la finalul unei ședințe de pregătire, a surprins-o pe aceasta în timp ce se îndrepta către ieșire și a atins-o cu mâna pe sâni, fără acordul său. În plus, în seara zilei de 30.07.2023 și în timp ce se afla în incinta aceleiași facultăți, inculpatul, profitând din nou de autoritatea pe care o exercita asupra unei alte persoane vătămate, studentă în anul II la facultatea respectivă, în timpul unei ședințe de pregătire, fără acordul acesteia, a atins-o cu mâna pe fese, iar la finalul ședinței a încercat să o ia în brațe și să o sărute.

„La data de 14 martie 2024, procurorul de caz a dispus luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, printre obligațiile impuse numărându-se aceea de a nu exercita funcția de profesor universitar în cadrul vreunei unități de învățământ superior din România. Cercetările penale au fost efectuate de către I.P.J. Brașov – Biroul de Investigații Criminale, sub coordonarea și supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov”, a precizat procurorul Radu Năstac.

De altfel, în ianuarie, Comisia de Disciplină din Universitatea Transilvania Brașov a propus cea mai dură măsură administrativă posibilă, desfacerea contractului de muncă al profesorului de Rezistența Materialelor.

Sursa: bizbrasov

Comentarii