Profesori de la Aroneanu, la un curs în Insulele Azore

marți, 12 iulie 2022, 01:50
1 MIN
 Profesori de la Aroneanu, la un curs în Insulele Azore

Patru cadre didactice ale Şcolii Gimnaziale „Aron-Vodă” Aroneanu au participat la cursul „LEARN ENGLISH. THE FUN WAY”, curs ce a avut loc în Insulele Azore, Portugalia, în oraşul Angra do Heroismo. Acest curs a constituit cel de-al treilea flux de formare din cadrul proiectului Erasmus+ K1 Staff Mobility „Internaţionalizare instituţională prin educaţie de calitate pentru toţi”. Activitatea a avut loc în perioada 2-6 mai 2022 şi a constat într-un schimb de experienţe şi valorificare a cunoştinţelor între sistemele de educaţie de la şcoli din Cehia, Slovenia, Bulgaria şi Germania. 

În perioada următoare, profesorii participanţi din şcoală vor trebui să aplice, în colectivele de elevi cu care lucrează, metodele şi tehnicile învăţate şi vor folosi jocurile educative ca resurse didactice de bază în dezvolatrea competenţelor de comunicare ale copiilor.

De asemenea, cadrele didactice au participat la activităţi al căror scop a fost acela de a îmbunătăţi nivelul limbii engleze şi de a dobândi noi competenţe de comunicare prin valorificarea activităţilor desfăşurate outdoor. Beneficiarii proiectului au participat la jocuri despre învăţarea senzorială, dar şi despre crearea unor poveşti pornind de la câteva elemente cheie.

Totodată, au fost prezentate noi oportunităţi de perfecţionare, bazate pe colaborare internaţională, dar şi schimbările pe care contextul actual le-a adus în domeniul educaţiei.Fiecare joc didactic a fost dublat de identificarea unor idei de activităţi adaptate specificului culturii noastre. Organizatorii spun că un obiectiv important al cursului a fost acela de a evidenţia importanţa multiculturalităţii, a cooperării în îndeplinirea sarcinilor. 

Comentarii