Profesori de la Liceul de Informatică, la un curs despre „social media” în Belgia

marți, 05 aprilie 2022, 12:04
1 MIN
 Profesori de la Liceul de Informatică, la un curs despre „social media” în Belgia

Patru cadre didactice de la Liceul Teoretic de Informatică "Grigore Moisil" au participat săptămâna trecută la o serie de activităţi menite să îi ajute pe profesori să folosească reţelele de socializare în context şcolar, dar şi să înţeleagă care sunt riscurile, drepturile pe care le au utilizatorii, dar şi beneficiile. Cursurile de formare au avut loc în Belgia, la Universitatea KU Leuven, activităţile fiind reunite în cadrul unui training intitulat "Using social media in school context – benefits, risks, privacy and digital rights", eveniment organizat în cadrul activităţilor proiectului Erasmus+ Educational Toolkit for the Development of Social Media Literacy (ETDSML).

Evenimentul a fost găzduit de CiTiP (Centre for IT & IP Law) din cadrul Universităţii KU Leuven, Belgia, în perioada 28 martie – 1 aprilie. Din echipa de la Iaşi, coordonată de prof. dr. Anamaria Ghiban, au făcut parte prof. dr. Adina Romanescu (directorul Liceului "Moisil"), prof. Daniela Anghelescu, prof. Lăcrămioara Tufescu şi prof. dr. Narcisa Adochiei, care au realizat, în colaborare cu profesori şi specialişti în educaţie media din cele 4 ţări partenere cuprinse în proiect (România, Belgia, Italia, Portugalia), diverse materiale care vizează predarea educaţiei social media în şcoală. Materialele realizate vor fi puse la dispoziţia profesorilor pentru a fi utilizate la clasă sub forma unui toolkit ce facilitează dezvoltarea competenţelor de media literacy şi care conţine diverse resurse utile. De asemenea, materialele conţin un suport de curs, scenarii didactice, un ghid practic, dar şi o aplicaţie mobilă care a fost testată de membrii echipei de proiect în cele 5 zile de activităţi.

Proiectul Erasmus+ în cadrul căruia au avut loc activităţile din Belgia este finanţat de Comisia Europeană şi are un buget aprobat de 155.906 euro şi vizează crearea de resurse educaţionale deschise prin contribuţia profesorilor şi a specialiştilor din instituţiile partenere, printre acestea numărându-se şi Liceul Teoretic de Informatică "Grigore Moisil" Iaşi.

Comentarii