Program de mentorat pentru bobocii de la UAIC

marți, 07 august 2018, 01:49
1 MIN
 Program de mentorat pentru bobocii de la UAIC

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ reia şi anul acesta programul de mentorat pentru studenţii care au fost admişi în anul I la programul de licenţă. În cadrul „Bun venit la UAIC 2018“, studenţii din an mai mare pot deveni mentori colegilor lor mai mici şi îi pot ajuta pe aceştia să se acomodeze mai uşor la viaţa de student.

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi organizează de opt ani de zile acest eveniment dedicat bobocilor. Pentru începu­tul noului an universitar, studenţii din anul I vor primi o mapă în care vei găsi „agenda studentului“, care conţine planner, calendar, un orar pe care să îşi noteze cursurile, seminariile şi laboratoarele şi toate informaţiile utile despre Universitate.

Întâlnirea cu studenţii mentori va avea loc înaintea primei zile de şcoală, în cadrul unui eveniment de mentorat. Colegii mai mari vor putea să le explice bobocilor cum se citeşte orarul, unde se găsesc anumite săli de curs sau chiar să le vorbească despre profesori.

Pe lângă programul de mentorat, UAIC a pregătit, împreună cu o serie de parteneri, precum instituţii de cultură sau asociaţii studenţeşti, o serie de corturi care vor sta în faţa universităţii pentru trei zile şi unde pot primi informaţii despre activităţile acestora.

UAIC a mai pregătit pentru boboci şi workshopuri de comunicare, iar du­minică seara, înainte de începerea anului universitar, va avea loc un concert în campus. Atât studenţii din anul I, cât şi cei care doresc să devină mentori se pot înscrie la adresa http://www. uaic.ro/bunvenit2018/. Anul universitar va începe oficial luni, pe 1 octom­brie.

Comentarii