Programul pregătit ieșenilor la Romanian Creative Week. Diseară, concert Vama și Vocea României Live

sâmbătă, 20 mai 2023, 11:14
3 MIN
 Programul pregătit ieșenilor  la  Romanian Creative Week. Diseară, concert Vama și Vocea României Live

Program 20.05.2023 – Romanian Creative Week 

16.00, Baia Turcească 

Vernisaj Impatiens Tremens 

Curatori: Elena Viziteu și Kraft Made

Expoziția Impatiens Tremens, parte a secțiunii Arts & Crafts, care se va desfășura în perioada 19 – 28 mai, la Baia Turcească aduce împreună artiștii români, dar și din Italia și Marea Britanie – pictori, sculptori, fotografi, meșteșugari, care îmbină materialele naturale și tehnicile tradiționale cu inteligență artificială sau chit de mașini.

 

16.00, Baia Turcească

Vernisaj Diacronia  

Curator: Marian Pălie 

Diacronia găzduiește lucrările a 23 de artiști români și străini, ce va încânta publicul prin pictură, instalații audio-video, design de obiect, grafică 3D și sculptură.
Ca și expoziția Sincronia, care a fost prezentată în cadrul Romanian Creative Week 2022, Diacronia (gr. dia „de-a lungul”, chronos „timp”) este o formă de arhivare a teritoriului creativității, un scurt compendiu de conflict cultural și estetic, un limbaj al stărilor recente, dar și o topografie a prezentului.

18.30, Palatul Culturii 

Vernisaj Metaphors Are to Thought What Waves Are to Sea

Curator: Bogdan Iancu

Tot în cadrul secțiunii Arts & Crafts va avea loc expoziția Metaphors Are to Thought What Waves Are to Sea, unde lucrările a opt artiști români din generații diferite vor fi expuse la Palatul Culturii și vor oferi un adevărat spectacol de pictură, sculptură, desen, grafică, video sau fotografie. Metafora, „actorul” principal al expoziției, joacă un rol decisiv, care provoacă și, totodată, care fascinează imaginația publicului.

18.00, Palatul Braunstein 

Vernisaj Music Gallery

Curator Jazz in the Park 

Pe toată durata Romanian Creative Week, cu o extensie de două săptămâni, până în 18 iunie, echipa Jazz in the Park organizează Music Gallery. Evenimentul îmbină expoziții, concerte, audiții și lecții de muzică pentru publicul larg.
 

19.00, Palatul Culturii – Moldova Film Festival

Proiecție de film Ghost Tropic

Khadija (Saadia Bentaïeb), o femeie de serviciu maghrebiană în vârstă de 58 de ani, adoarme în ultimul metrou după o seară lungă la serviciu. Ea se trezește la capătul liniei și nu are de ales decât să se îndrepte spre casă pe jos, în timp ce Bruxelles-ul doarme, ceea ce îi oferă oportunitatea de a cunoaște îndeaproape frumusețea orașului pe care îl numește acum acasă.

 

20.00, Palatul Braunstein, Sala Clopot 

Music Gallery, concert Liv Hauge Trio 

20.00, Brizo

Unlock Wonder

20.00 – Amfiteatru Palas

Concert Vama și Vocea României Live 

În deschiderea concertului Vama, vor cânta Winael Baldus și Iulian Nunuca, iubiți de public de pe scena Vocea României. Show-ul, care se va încheia cu concertul Vama, va avea loc în Amfiteatrul & Grădinile Palas și va dura între orele 16.00 – 23.00. 

 

Comentarii