Proiect de HG pentru prelungirea programelor naţionale de sănătate

marți, 08 decembrie 2020, 02:50
1 MIN
 Proiect de HG pentru prelungirea programelor naţionale de sănătate

Ministerul Sănătăţii a înaintat un proiect de hotărâre de Guvern care prevede prelungirea termenului de aplicare a programelor naţionale de sănătate până pe 31 martie 2021.

 “Având în vedere că Legea bugetului de stat pe anul 2021 nu este aprobată, rezultă că până la data de 31 decembrie 2020 nu vor putea fi parcurse toate etapele necesare pentru aprobarea unor noi acte normative care să asigure cadrul legal pentru derularea programelor naţionale de sănătate, precum şi pentru încheierea unor noi contracte pentru acordarea de servicii medicale, medicamente, materiale sanitare specifice, dispozitive medicale bolnavilor incluşi în programele naţionale de sănătate", se arată în nota de fundamentare a proiectului de hotărâre de guvern.

În prezent, derularea programelor naţionale de sănătate se realizează în baza hotărârii de guvern 155/2017, cu modificările ulterioare, şi a normelor tehnice de aplicare a acestora, însă aceste acte normative sunt valabile doar până la data de 31 decembrie 2020. Programele naţionale de sănătate asigură pacienţilor din România tratament din fonduri publice. După valoarea alocată şi după numărul de pacienţi, cele mai importante programe sunt cele pentru cancer, diabet şi dializă.

Comentarii