Proiect important al ISJ: 334 de elevi vor fi ajutaţi să intre pe piaţa muncii

miercuri, 03 octombrie 2018, 08:05
1 MIN
 Proiect important al ISJ: 334 de elevi vor fi ajutaţi să intre pe piaţa muncii

Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi va lansa astăzi în mod oficial un proiect POCU în valoare de peste două milioane de lei menit să faciliteze accesul pe piaţa muncii a 334 de elevi din învăţământul preuniversitar cu profil mecanic din judeţul Iaşi. 

Conferinţa de lansare a proiectului „Multiplicarea metodelor de Educaţie şi a Competenţelor prin Adaptarea la Nevoile Industriilor Competitive – EMPLOY MECHANICS!” se va desfăşura între orele 11.00 – 14.00 în Sala Verdi de la Palas Mall, proiectul având o finanţare totală de 2.226.033,34 lei. Activităţile educaţionale vor fi realizate de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi în parteneriat cu DANKE CONSULTING SRL şi EDINFO SRL  până pe data de 3 iunie 2020.

Cei 334 elevi vor realiza activităţi de practică pe o perioadă de 24 de luni. Principalele obiective ale proiectului vizează identificarea unor noi parteneri de practică şi consolidarea parteneriatelor existente între unităţile de învăţământ şi agenţii economici, dar şi organizarea efectivă de stagii de practică în domeniul mecanic pentru cei 334 de elevi din judeţul Iaşi, dar şi înscrierea şi dezvoltarea a 50 de firme de exerciţiu. Inspectoratul Şcolar Judeţean inteţionează ca minimum 202 elevi să dobândească o calificare în domeniul mecanic la finalul celor 24 de luni, iar minimum 168 de elevi să se angajeze, iar 34 de elevi să îşi continue studiile.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi îşi doreşte ca prin aceste măsuri să contribuie la prevenirea abandonului şcolar, dar şi la pregătirea unor abilităţi de bază necesare pe piaţa muncii locale, care să ducă implicit la dezvoltarea economică a regiunii.

Comentarii