Proiect pentru prevenirea bullyingului în educaţia specială

miercuri, 29 decembrie 2021, 02:50
1 MIN
 Proiect pentru prevenirea bullyingului în educaţia specială

Liceul Tehnologic Special „Vasile Pavelcu” din Iaşi coordonează activităţile unui proiect destinat prevenirii bullyingului asupra elevilor cu nevoi speciale, câteva întâlniri şi activităţi din cadrul proiectului Erasmus desfăşurându-se deja. „Activităţi creative pentru prevenirea bullyingului asupra elevilor cu nevoi speciale”, proiectul este descris de către şcoala ieşeană drept unul care abordează o temă „de importanţă majoră şi de maximă actualitate, care afectează sistemele educaţionale din întreaga Europă”.

Printre obiectivele pe care le are proiectul se numără dezvoltarea de abilităţi în rândul profesorilor pentru ca aceştia să poată preveni sau interveni eficient în situaţiile de bullying întâlnite la adolescenţii cu şi fără dizabilităţi auditive.

În cadrul proiecutului au fost organizate deja trei întâlniri, ultima având loc în perioada 20-22 decembrie la Liceului Tehnologic Special „Vasile Pavelcu”. În cadrul întâlnirilor a fost realizat cel de-al doilea produs al proiectului, un curs intitulat „Metode şi instrumente creative pentru prevenirea bullyingului în educaţia specială“. Anterior, au mai avut loc două întâlniri, în perioada 15-17 noiembrie la Torino, Italia, fiind vorba de cursuri de formare pentru profesori şi educatori, iar în perioada 9-10 decembrie partenerii în cadrul acestui proiect au desfăşurat activităţi în Telsiai, Lituania.

Lucrările realizate până în acest moment în cadrul proiectului, „Metode şi instrumente creative pentru prevenirea bullyingului în învăţământul special” – Curriculum de curs şi „Metode şi instrumente creative pentru prevenirea bullyingului în învăţământul special” – Elaborarea şi testarea cursului, pot fi accesate online.

Comentarii