Proiecte imobiliare de amploare, în dezbatere publică

sâmbătă, 14 septembrie 2019, 01:50
1 MIN
 Proiecte imobiliare de amploare, în dezbatere publică

Aproape 30 de proiecte imobiliare vor fi dezbătute public la Primărie timp de două zile. Municipalitatea a anunţat că discuţiile vor avea loc pe 23 şi 24 septembrie, iar la acestea pot participa toate persoanele care sunt interesate de un proiect anume: cetăţeni afectaţi, persoane fizice, organizaţii neguvernamentale, proiectanţi şi arhitecţi implicaţi. 

Fiecărui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) îi este alocat un timp orientativ de 30 minute, dar cei care vor să studieze înainte documentaţia o pot face pe site-ul Primăriei în cadrul secţiunii „Acte de interes public“. În dezbatere vor intra atât proiecte de amploare (un exemplu ar fi proiectul Daily Group din Zona Industrială: 7 blocuri, dintre care 4 cu 10 etaje şi 3 cu 20 etaje), cât şi proiecte care prevăd construirea de locuinţe individuale. Un PUZ care va face obiectul şedinţei publice din 24 septembrie aparţine firmei Forest Hills Gardens SRL, companie controlată de afaceristul imobiliar Gabriel Surdu care, în acelaşi timp, este membru al Comisiei de urbanism şi reprezintă PSD în Consiliul Local. Surdu vrea să construiască un aparthotel în zona Uzinei, proiectul stârnind controverse în rândul vecinilor.

Alte proiecte ce vor intra în dezbatere vizează: ansambluri de vile în proximitatea Grădinii Botanice şi în Bucium, patru blocuri în CUG (lângă Providenţa), o staţie de carburanţi pe str. Silvestru, o hală de depozitare în zona Comat, o clinică medicală şi o grădiniţă în Galata şi, nu în ultimul rând, mai multe locuinţe individuale în diverse zone ale oraşului. Dezbaterile vor avea loc pe 23 şi 24 septembrie în Sala „Vasile Pogor“ din sediul Primăriei Iaşi.

Comentarii