Protest Sanitas în fața Prefecturii din cauza prețului la energie și a scumpirii alimentelor FOTO

joi, 27 octombrie 2022, 12:08
1 MIN

Aproximativ o sută de manifestanți au protestat în această dimineață în fața Casei Pătrate, contestând lipsa măsurilor din partea Guvernului de la București pe fondul crizei cauzate de valul uriaș de scumpiri a tuturor produselor și serviciilor, la baza căruia stă avansul costurilor la energie. 

„Ceea ce se întâmplă în ultima perioadă afectează toți angajații, fie că sunt din sistemul public sau din sectorul privat, și, nu în ultimul rând, pe pensionari. Cea mai importantă revendicare pentru care suntem în stradă este legată de plafonarea prețurilor la energie electrică și la gaz și scoaterea speculei din această piață așa-zis liberă care există azi”, a declarat Iulian Cozianu, președintele Sindicatului Sanitas și al Confederației sindicale CNSLR-Frăția Iași. 
 
„Tragem un semnal de alarmă pentru că situația din țară se îndreaptă spre haos. Credem că guvernanții noștri ori nu știu ce au de făcut, ori nu pot, ori nu sunt lăsați. Vrem să găsească o soluție la criza energetică, cu care nu ar trebui să ne confruntăm în condițiile în care avem un mix de energie unic în Europa: avem cărbunele nostru, avem gazul nostru, petrolul nostru, avem vântul nostru, avem apele noastre și avem și o centrală nucleară care produce 1400 MW. De ce am ajuns să importăm energie?”, a explicat și Sorin Turcu, de la BNS Iași, motivul principal al protestului din fața Prefecturii. El a invocat salariile depășite de scăderea puterii de cumpărare.

Comentarii