Psiholog: Este extrem de improbabil ca Alexandra si Luiza sa fie singurele lui victime

marți, 30 iulie 2019, 12:29
2 MIN
 Psiholog: Este extrem de improbabil ca Alexandra si Luiza sa fie singurele lui victime

Cezar Giosan, profesor de Psihologie la Berkeley College, New York, i-a facut un profil criminalului din Caracal. Iata cateva dintre observatiile sale:

"Ce am sa astern in randurile ce urmeaza este o incercare de profil psihologic al ucigasului, Gheorghe Dinca. Spun "incercare", pentru ca nu am vorbit cu dumnealui niciodata si nu se pot pune diagnostice psihiatrice fara sa stai fata in fata cu persoana respectiva, deci ma bazez doar pe ce s-a relatat in presa si experienta mea de decenii in cercetare psihologica si activitate academica in America. (…)

Din presa stim ca Gheorghe Dinca, in varsta de 66 de ani, a recunoscut doua crime – doua adolescente, care au fost ucise la cateva luni una de alta. Dupa definitia FBI-ului, acest lucru il face criminal in serie.

Ambele fete au disparut in conditii similare (autostop) si erau asemanatoare fizic. Aceasta puncteaza spre un modus operandi specific, oportunist, si de preferinta al unui profil fizic anumit, de care el se simte puternic atras sexual.

In general, la majoritatea criminalilor de acest gen, se pot pune niste diagnostice psihiatrice specifice si clare, care pot explica o parte din comportament. Gheorghe Dinca, in opinia mea, sufera in primul rand de Tulburarea de Personalitate Antisociala (TPA).

TPA se caracterizeaza prin tendinte puternice de cautare a placerii si gratificare prin exercitarea puterii asupra altora si absenta sau minima internalizare a normelor prosociale, ceea ce duce frecvent la comportamente ilegale. TPA se mai caracterizeaza prin lipsa empatiei, nepasarea fata de sentimentele, nevoile sau suferintele altora, precum si lipsa remuscarii dupa ranirea sau ofensarea altei persoane.

Unele persoane cu TPA nu isi pot forma relatii intime si folosesc dominarea si intimidarea pentru a-i controla pe ceilalti. Persoanele cu TPA nu raspund normal la pedepse (nu se infricoseaza ca oamenii normali) si unii au o toleranta ridicata la durere. (…)

Este extrem de improbabil ca Alexandra si Luiza sa fie singurele lui victime. Repet: extrem de improbabil".

Aflati amanunte de pe ziare.com.

Comentarii