Punct final la înscrieri la două universităţi, duminică se dă examenul la UMF în o sută de săli de concurs

sâmbătă, 25 iulie 2020, 01:49
2 MIN
 Punct final la înscrieri la două universităţi, duminică se dă examenul la UMF în o sută de săli de concurs

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi şi Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu“ de la Brad au pus în cursul zilei de ieri punct final înscrierilor pentru anul universitar 2020 – 2021.

În momentul de faţă, dosarele au rămas rămas în analiză, dat fiind faptul că înscrierile au fost preponderent online organizate, iar cei care au deja create conturi pe platformă mai au ocazia în acest weekend săfinalizeze transmiterea documentelor necesare pentru a completa dosarul şi a deveni candidaţi.

În continuare, la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iaşi înscrierile vor continua până marţi, 28 iulie, iar candidaţii români de pretutindeni se pot înscrie la toate universităţilepână pe 31 iulie.

La TUIASI ieri a fost ultima zi de înscriere la Automatică şi Calculatoare, la închiderea ediţiei fiind depuse 1.378 de dosare doar de către candidaţii români, dublu faţă de anul trecut.

În continuare, în acest weekend are loc un moment important la Medicină – candidaţii vor susţine simultan examenul de admitere, concomitent cu colegii lor de la Bucureşti, Cluj-Napoca, Târgu Mureş, Timişoara şi Craiova.

În contextul pandemic, conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi spune că a luat măsuri extraordinare pentru siguranţa candidaţilor.

„Admiterea 2020 la UMF Iaşi este un efort colectiv fără precedent, aflat în plină desfăşurare. Am pregătit peste 100 de amfiteatre şi săli de concurs, atât de la Universitatea noastră, cât şi de la celelalte universităţi ieşene. De asemenea, peste 600 de cadre didactice şi auxiliare sunt implicate în procesul de admitere, se vor distribui măşti candidaţilor, vor fi recipiente cu dezinfectant în săli şi la intrarea în clădiri, şi se va măsura temperatura candidaţilor la intrare“, a declarat prof.dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iaşi.

Comentarii