Rămânem în cursă pentru play-off

marți, 11 decembrie 2018, 02:43
3 MIN
 Rămânem în cursă  pentru play-off

 

După două victorii consecutive, Poli continuă să spere

Politehnica Iaşi a depăşit perioada proastă prin care a trecut după succesul de pe 21 septembrie, obţinut acasă, în faţa Dinamo Bucureşti, în etapa a IX-a a Ligii I de fotbal. Victoria în faţa “câinilor” a fost urmată de şase eşecuri consecutive, cinci în campionat şi unul în Cupă. Apoi, în ultimele cinci runde, Iaşul a mai pierdut un singur meci şi a făcut o remiză, speranţele de atingere a obiectivului, calificarea în play-off, fiind reaprinse.

Ultima victorie dintre cele trei din ultima perioadă, cea de duminică, repurtată în faţa Dunării Călăraşi, care a pus punct unei secete de 78 de zile pe teren propriu, nu a fost obţinută aşa de facil cum erau aşteptările. Deşi oaspeţii nu mai câştigaseră în campionat de zece meciuri şi pierduseră ultimele trei dispute, iar Iaşul avusese o evoluţie solidă joi, la Botoşani, moldovenii au avut destule emoţii până a se impune. De altfel, fair-play, căpitanul ieşenilor, Cosmin Frăsinescu, a recunoscut la final că succesul a fost obţinut cu şansă.

S-a ajuns ca Poli să aibă nevoie şi de Zeiţa Fortuna pentru a trece de o grupare modestă, care joacă pentru prima dată în istorie în Liga I, din mai multe motive. În primul rând, absenţele golgeterilor Flores şi Cristea s-au simţit din plin. Fără cei doi, ofensiva s-a bazat doar pe sclipirile lui Platini, una dintre acestea aducând şi golul victoriei. Paradoxal dacă ţinem cont de calitatea scăzută a adversarilor şi organizarea defensivă a suferit. Drept urmare, Dunărea a ajuns de trei ori în poziţii ideale în actul întâi şi şi-a mai creat alte câteva ocazii clare în repriza a doua, într-una dintre acestea fiind nevoie şi de ajutorul barei pentru ca Rusu să scape cu faţa curată. Şi statistica susţine ideea că Politehnica a avut de tras duminică: 8-10 la şuturi, 6-6 la încercări cadrate, 7-6 la cornere, 0-1 la bare.

Ceea ce e mai important este însă rezultatul final, 1-0, şi cele trei puncte trecute în cont. Cu un moral foarte bun, Poli poate pregăti în linişte sprintul de final de an în care are şansa de a întâlni alţi doi adversari accesibili, codaşele clasamentului, Concordia Chiajna şi FC Voluntari. Două victorii în ultimele dispute din 2018, normale în condiţiile actuale, ar putea face iarna mai frumoasă în Copou!

Rezultate înregistrate, ieri, în etapa a XIX-a: Sepsi Sfântul Gheorghe – FC Botoşani 0-1 (0-1). Golofca (’33); Steaua –FC Viitorul 2-0 (1-0). Tănase (’41 -în urma unui penalty ratat de acelaşi jucător), Filip (’76); CSU Craiova – FC Voluntari 3-1 (2-1) Koljic (’25), Mitriţă (‘45^2 – penalty), Rocha (‘90^1) / Gadze (’11). Laidouni (FCV) a fost eliminat în min. 89 pentru cumul de cartonaşe galbene.

Foto Adrian Cuba // AGERPRES

 

Poli-catalog

 

Rusu (6) – o intervenţie esenţială, în minutul 77, când a deviat în bară şutul lui Honciu.

Gallego (6) – restanţe defensive, un şut spectaculos, trimis în minutul 53.

Mihalache (6) – muncitor.

Frăsinescu (6) – a trudit pentru a onora banderola de căpitan.

Sin (6) – constant.

Qaka (5,5) – nimic de remarcat

Cioinac (5,5) – poate mai mult.

Platini (7) – MVP-ul meciului.

Petre (6) – câteva sclipiri.

Sanoh (5,5) – puţine momente în care a ieşit din tipare.

Bekui (5,5) – meci modest, salvat de spectaculoasa pasă decisivă trimisă lui Platini.

Panţîru (4) – a intrat prost în meci.

Zaharia (5) – nu a adus nimic notabil.

Bosoi a intrat în minutul 80.

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii