Război între interlopi: sticle cu benzină şi ameninţări cu moartea pe ritmuri de manele

luni, 30 iulie 2018, 01:50
4 MIN
 Război între interlopi: sticle cu benzină şi ameninţări cu moartea pe ritmuri de manele

O melodie cântată de manelistul Florin Salam a dus la un adevărat război în lumea interlopă din Iaşi. Artistul a cântat live „să dispară indienii, unde apar Cordunenii”, ceea ce i-a deranjat cumplit pe interlopii familiei Constantin – afiliată clanului Tănase, care au ameninţat, explicit, că, îl vor împuşca în plină stradă pe şeful Cordunenilor. Sâmbătă dimineaţă, un bărbat cu cagulă pe faţă a aruncat sticle incendiare înspre vila familiei Constantin. Cazul a ajuns la Poliţie, care a deschis două dosare penale.

Autorităţile din Iaşi sunt în alertă după ce un tânăr interlop, Jean Mărăraşu, zis Brăileanu, l-a ameninţat cu moartea pe şeful Cordunenilor. Mărăraşu (20 de ani) s-a filmat zicând vorbe grele împotriva lui Costel Corduneanu, printre altele susţinând că îl va împuşca pe acesta în plină stradă, dar şi că va face „revoluţie la Iaşi”.

Întâmplător sau nu, ulterior publicării pe Internet a videoclipului lui Mărăraşu, casa în care acesta locuieşte alături de fratele Vandam Constantin, dar şi alte rude, a fost pe punctul de a fi incendiată. Un tânăr încă neidentificat a aruncat două sticle îmbibate cu benzină înspre vilă, dar şi înspre BMW-ul X5 din curte, însă cocktailurile Molotov nu s-au aprins. Poliţia ieşeană e în alertă: a deschis două dosare penale şi e cu ochii pe interlopi, pentru ca situaţia să nu degenereze. 

De unde a pornit scandalul

Acum câteva săptămâni, la o petrecere a interlopilor George Cristea, zis Boxieru, şi Bebe Cămătaru, manelistul Florin Salam a fost chemat pentru a face atmosferă. Boxieru, care este cumătru cu Costel Corduneanu, l-a apelat video pe acesta, pentru a-i dedica o melodie.  „Să dispară indienii, unde apar Cordunenii”, a cântat atunci Salam, melodia devenită, ulterior, virală pe Internet.

Considerându-se vizat, Jean Mărăraşu a transmis ulterior un mesaj video de ameninţare către Florin Salam, căruia i-a spus că jigneşte ţiganii prin versurile sale. „Când te duci în Canada cânţi la ţigani, la Brăila când te duci, Florine, cânţi la ţigani, la Galaţi când te duci cânţi pentru indieni, la Constanţa, Bucureşti, peste tot, cânţi majoritatea pentru noi. Ne-ai cântat şi nouă, toată viaţa ne-ai cântat. Cum ai ajuns tu la concluzia să dispară indienii, să dispară ţiganii?”, a spus Jean Brăileanu. După câteva zile, acelaşi Brăileanu a spus că a discutat cu Florin Salam şi că i-a trecut supărarea pe acesta. „A fost o discuţie cu Florin Salam cu treaba cu indienii. S-a rezolvat, s-a jurat omul pe copiii lui, pe familia lui că ne iubeşte în continuare, a dat explicaţiile care trebuie”, a spus Brăileanu.

Ameninţări brutale

Dacă problema cu manelistul s-a stins, cea cu Cordunenii abia se aprinsese. Fiul lui Costel Corduneanu, Alex, a postat un videoclip care l-a jignit pe Mărăraşu. Acesta s-a dezlănţuit violent, acum câteva zile, cu o nouă filmare. „Mă jur pe mormântul lui tăticul meu. De nu o să vezi istorie, care n-ai văzut în viaţa ta Costele, cât de avioane te dai tu şi vorbeşti de avioane. De nu o ieşi crimă în mijlocul străzii, de nu s-o da la Iaşi mandate de 25 de ani (n.r. pedeapsa specifică infracţiunilor de omor calificat) să mă scuipi tu pe mine în gură. (…) Tu eşti pregătit vreodată în viaţa ta pentru mine? (…) Te mierlesc în mijlocul centrului, mă jur să ajung mort lângă tata, voi trage în tine cartuşe până nu mai mişti. De n-o ieşi în Iaşul ăsta istorie! Iese revoluţie la Iaşi! Iese revoluţie şi mandate de 25 de ani”, a tunat Jean.

Videoclipul său a ajuns şi în vizorul poliţiştilor. „Încă din ziua în care a fost publicată respectiva filmare, poliţiştii s-au sesizat din oficiu şi au deschis un dosar penal pentru ameninţare”, ne-a precizat Anca Vâjiac, purtător de cuvânt al Poliţiei Iaşi. Filmarea a fost văzută, spun surse din lumea interlopă, şi de membrii clanului Corduneanu. Sâmbătă, 28 iulie, după ora 7.00, o persoană cu cagulă pe faţă a mers la vila din Copou unde locuieşte Jean Brăilean şi a aruncat cu două sticle de tip cocktail Molotov înspre casă şi maşina BMW X5 din curte. Tentativa de incendiere a eşuat. O vecină care l-a văzut pe bărbat a sunat la 112. Au ajuns la faţa locului şi pompierii, însă nu au avut la ce să intervină. Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru tentativă de distrugere, suspectul nefiind identificat. 

Comentarii