Răzbunarea unei soţii bătute de bărbat timp de trei decenii neîntrerupt

marți, 30 aprilie 2019, 01:50
2 MIN
 Răzbunarea unei soţii bătute de bărbat timp de trei decenii neîntrerupt

Judecătorii au condamnat-o pe femeie, chiar dacă au considerat că a fost provocată.

Curtea de Apel Iaşi a condamnat la 3 ani şi 4 luni de închisoare cu executare o femeie din Iaşi acuzată de tentativă de omor. Victima Elenei Chirilă a fost soţul ei, cu care a trăit începând din 1988, şi cu care are trei copii.

Judecătorii au precizat că, de-a lungul anilor, între cei doi soţi au existat nenumărate agresiuni, unele extrem de violente, generate în special de consumul de alcool. Începând cu 1999, femeia a fost diagnosticată cu o afecţiune psihică, fiind internată de zeci de ori la spitalul de psihiatrie.

Judecătorii au precizat că, deşi femeia a fost bătută de nenumărate ori de soţ, ba chiar a şi obţinut în unele cazuri certificate medico-legale în acest sens, niciodată nu a formulat plângere împotriva acestuia.

Nici măcar atunci când bărbatul i-a rupt mandibula în două, în timpul unui conflict violent. De două ori, din cauza afecţiunii psihice, magistraţii au arătat că şi Elena Chirilă şi-a agresat soţul, înjunghiindu-l.

În octombrie 2017, cei doi au început divorţul. Pe 17 noiembrie 2017, femeia se afla în gospodăria proprie, alături de cel cu care era în divorţ. Bărbatul i-ar fi reproşat că vorbeşte la telefon cu amanţi, şi ar fi lovit-o, moment în care femeia a luat un cuţit şi l-a înjunghiat în spate. Victima a ajuns la spital, unde a fost în final salvată de medici.

Comentarii