Razie la Rutieră în Iaşi: din 11 permise reţinute, 9 au fost pentru neacordarea de prioritate pietonilor

joi, 29 iunie 2023, 01:50
1 MIN
 Razie la Rutieră în Iaşi: din 11 permise reţinute, 9 au fost pentru neacordarea de prioritate pietonilor

Mai mulţi şoferi au rămas fără permisul de conducere în urma unei razii a poliţiştilor de la Biroul Rutier Iaşi. Poliţiştii au urmărit sancţionarea şoferilor care nu oferă prioritate pietonilor. 

“La data de 27 iunie, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iaşi au organizat şi au desfăşurat o acţiune pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere, respectiv a celor produse pe fondul neacordării priorităţii de trecere pietonilor. Au fost aplicate 50 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 9 pentru neacordare prioritate pietoni, unul pentru neacordare prioritate vehicule, iar 40 pentru alte abateri. Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale aplicate a fost de 18.705 lei. De asemenea, au fost reţinute 11 permise de conducere, dintre care 9 pentru neacordare prioritate pietoni şi unul pentru neacordare prioritate vehicule”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

Printre şoferii care au avut ghinion a fost un bărbat care a condus auto pe raza municipiului Iaşi iar la trecerea pentru pietoni marcată şi semnalizată corespunzător, nu a oprit şi nu a acordat prioritate de trecere unui pieton, care se afla angajat regulamentar în traversarea străzii pe marcajul pietonal. Astfel, acesta a fost sancţionat contravenţional şi s-a dispus măsura reţinerii permisului de conducere pe o perioadă de 60 zile. 

Comentarii