Recidivistul care a jefuit o suedeză lângă UMF, condamnat cu suspendare

joi, 17 martie 2022, 02:50
2 MIN
 Recidivistul care a jefuit o suedeză lângă UMF, condamnat cu suspendare

O suedeză a fost jefuită ziua în amiaza mare, în plin centru al Iaşului. Identificarea hoţului a durat câteva luni, în pofida numeroaselor camere video din zonă.

Pe 25 ianuarie anul trecut, Aurela I. a plecat de la UMF pe strada Sf. Teodor, cu intenţia de a ajunge la magazinul Profi. În buzunarul gecii avea un telefon iPhone 12 Max Pro Gold ce aparţinea unei prietene, vorbind totodată la propriul telefon. În apropierea magazinului libanez, s-a intersectat cu un grup de patru persoane care se deplasau în sens contrar. Observând că fata este concentrată asupra discuţiei telefonice, Marius Călin le-a făcut semn celorlalţi să-l urmeze şi s-a întors după Aurela I. În dreptul clinicii Preventis, bărbatul s-a apropiat de tânără şi i-a sustras telefonul din buzunar, dându-l mai departe unei însoţitoare, Adriana Mera, după care cei patru s-au îndepărtat. La doar câteva secunde după furt, tânăra şi-a dat seama că nu mai are telefonul în buzunar. A crezut însă că i-a căzut pe jos şi a început să-l caute, în timp ce hoţii dispăreau din zonă.

Măştile medicale purtate de cei patru au îngreunat identificarea. Dosarul a ajuns totuşi în instanţă la sfârşitul lunii mai. Iniţial, Călin a negat săvârşirea faptei, dar şi-a recunoscut-o în faţa judecătorilor. Bărbatul a fost condamnat la 1 an şi 3 luni de închisoare. Nu se afla la prima faptă, dar toate condamnările de până acum au fost pentru furturi mărunte, aşa că magistraţii Judecătoriei au decis ca executarea pedepsei să fie suspendată pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. El va trebui să-i achite Aurelei I. suma de 6.600 lei, reprezentând contravaloarea telefonului furat.

Comentarii