Regulamentul UE care-l îngroapă pe Barna: a dat ilegal bani europeni surorii sale

marți, 08 decembrie 2020, 10:32
1 MIN
 Regulamentul UE care-l îngroapă pe Barna: a dat ilegal bani europeni surorii sale

Acum 13 luni, Ministerul Fondurilor Europene îi comunica Direcției de Luptă Anti-Fraudă că suma de aproape nouă milioane de lei, finanțarea europeană pentru un proiect în care partener era firma lui Dan Barna, trebuie returnată integral. Era nevoie de un singur lucru pentru asta.

A trecut mai bine de un an de atunci și DLAF încă cercetează speța. Sursele Newsweek România arată că procesul durează atât de mult întrucât Direcția investighează nu doar un proiect, ci patru în care firma lui Dan Barna a fost parteneră. Potrivit acelorași surse, sute de persoane au fost audiate până în prezent și un raport este aproape finalizat. Iar potențialul conflict de interese între politicianul USR-PLUS și sora sa ar fi doar una din neregulile descoperite.

Documente exclusive prezentate azi de Newsweek România demonstrează că totul este cu atât mai scandalos cu cât Dan Barna a încălcat legi, regulamente și condiții contractuale cu bună știință când a semnat nu doar pentru a-i da bani surorii sale, ci și pentru a monitoriza cheltuirea acestor bani.

Aflați toate detaliile de pe newsweek.ro.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii