Reţeaua de apă de la Bârnova va fi interconectată cu cea de la Iaşi. Trei licitaţii lansate de ApaVital

sâmbătă, 08 aprilie 2023, 01:50
1 MIN
 Reţeaua de apă de la Bârnova va fi interconectată cu cea de la Iaşi. Trei licitaţii lansate de ApaVital

ApaVital caută un constructor care să repare asfaltul afectat de lucrări de intervenţia la reţelele de apă-canal. În acest sens, operatorul a lansat o licitaţie, procedura fiind împărţită în trei loturi, în funcţie de zonele unde vor avea loc lucrările: Iaşi (un contract cu o valoare estimată la 2,2 milioane lei), Paşcani (250.000 lei) şi Târgu Frumos (circa 400.000 lei). 

„Executantul se obligă să realizeze lucrările de refacere a sistemului rutier ca urmare a intervenţiilor impuse de avariile care apar la reţelele de apă-canal şi de înlocuiri de tronsoane ale reţelelor”, se arată în caietul de sarcini.

Fiecare contract are o durată de 6 luni, iar locurile de intervenţie vor fi transmise constructorului de către ApaVital cu notă de comandă. Potrivit documentaţiei de atribuire, ApaVital estimează că lucrările vor fi făcute pe o suprafaţă carosabilă de peste 9.100 mp în toate cele trei contracte, în condiţiile în care jumătate se află pe raza municipiului Iaşi.

O altă licitaţie lansată recent de ApaVital, la finalul lunii martie, vizează interconectarea sistemului de distribuţie a apei din municipiul Iaşi cu sistemul din comuna Bârnova. În acest caz, lucrările au o valoare estimată la 2,2 milioane lei, iar termenul de depunere a ofertelor este săptămâna viitoare. Lungimea totală a reţelelor de apă proiectate ajunge la peste 5.500 metri. 

Comentarii