REȚETE Înghețată de ciocolată

miercuri, 31 iulie 2019, 11:26
1 MIN
 REȚETE Înghețată de ciocolată

Înghețata de ciocolată este un desert preferat al verii. Iată cum o poți prepara în casă:

Ingrediente:

150g zahar
235ml lapte
2g sare
10g pudra de cacao neindulcita
3 galbenusuri batute usor
55g ciocolata semi-dulce, taiate bucatele mici
475ml smantana grasa
5ml extract de vanilie

Mod de preparare:

Pune intr-o cratita la foc mediu laptele, zaharul, sarea si pudra de cacao, amestecand constant. Imediat ce fierbe da focul la mic.

Intr-un castron separat bate putin galbenusurile si adauga treptat 1/2 ceasca de lichid fierbinte, dupa care toarna-l inapoi in cratita de pe foc (la flacara mica), amestecand continuu pana se ingroasa.

Dupa ce compozitia s-a ingrosat, se ia de la foc si se adauga bucatile de ciocolata amestecand pana la omogenizare, apoi se lasa la racit pana ajunge la temperatura camerei.

Cand observi ca s-a racit complet poti incorpora smantana si vanilia, apoi asezi compozitia de inghetata la congelator pentru aprximativ 4-5 ore amestecand la fiecare 40 minute pentru a sparge cristalele de gheata.

Comentarii