REȚETE Zacusca cu vinete necoapte

miercuri, 07 august 2019, 14:39
1 MIN
 REȚETE Zacusca cu vinete necoapte

Vă propunem o reţetă de zacuscă cu vinete necoapte care iese chiar mai bună decât cea cu vinete şi ardei copţi.

Iată cum se prepară zacusca cu vinetele necoapte:

Ingrediente:

1 kilogram de ceapă
7 vinete
49 ardei sau gogoşari
1 litru de suc de rşsii fiert
300 ml de ulei
5-6 foi dafin
piper

Mod de preparare:

Se curăţă ceapa şi se spală ardeii şi vinetele. Se pune ceapa la călit în ulei. Tăiem ardeii felii şi-i adăugăm peste ceapă. Curăţăm vinetele de coajă, le tăiem felii şi le punem peste ardei când aceştia se înmoaie.

Lăsăm şi vinetele să se înmoaie apoi trecem totul prin maşina de tocat carne. Punem amestecul rezultat înapoi in cratita adăugam sucul de roşii (bulion) şi lăsăm să fiarbă până se ridică ulei deasupra.

În cazul în care consideraţi că zacusca este prea groasă puteţi să mai adăugaţi suc de roşii la fiert.

Se pune zacusca în borcane, iar borcanele se sterilizează.

Dacă vreţi ca zacusca să iasă mai iute, puteţi adăuga şi 3-5 ardei iuţi.

Comentarii