Revoltă printre unii bugetari. Le-a fost tăiat sporul de stat pe scaun

miercuri, 29 septembrie 2021, 11:11
1 MIN
 Revoltă printre unii bugetari. Le-a fost tăiat sporul de stat pe scaun

Tăierea sporurilor de risc în sistemul administrației locale tulbură liniștea din birouri. Deși, în multe cazuri, spun autoritățile, acestea sunt de fapt creșteri mascate de salarii, angajații și sindicatele amenință cu procese.

Sunt însă și orașe în care edilii au tăiat aceste sporuri, iar subordonații s-au obișnuit cu gândul. În trecut primeau bani şi pentru că… stăteau prea mult pe scaun.

Cel mai des întâlnit risc la locul de muncă, în aparatul administrativ, este… solicitarea osteo-musculo-articulară provocată de… şederea îndelungată pe scaun.Urmează cea vizuală, cauzată de ecranul calculatorului, la care se adaugă cea nervoasă. Primarul din Târgovişte a hotărât să taie aceste sporuri, dar angajaţii au ripostat.

Daniel Stan, primar municipiul Târgovişte: “Dacă suntem obligaţi să dăm spor de plictiseală cuiva, eu nu o să fac lucrul acesta.”

Nicolae Dragodănescu, lider de sindicat: “Noi am cerut să fie respectată legea. Să faci afirmaţia că salariaţii cer spor de moleşeală şi plictiseală este o jignire!”

În urma deciziei primarului, peste 500 de angajați pierd, astfel, câteva sute de lei lunar.

Mai mult, pe stirileprotv

Comentarii