RFI: Ultima încercare din 2023 pentru ca România să fie primită în Schengen a eșuat vineri seara

duminică, 24 decembrie 2023, 15:51
1 MIN
 RFI: Ultima încercare din 2023 pentru ca România să fie primită în Schengen a eșuat vineri seara

Ultima încercare din 2023 pentru ca România să fie primită în Schengen a eșuat vineri seara, anunță RFI România. Potrivit site-ului acestui post de radio, ambasadorii UE reuniți vineri seară 22 decembrie la Bruxelles au constatat refuzul Austriei de a accepta România în spațiul Schengen.

Citește și: Primă de Crăciun de 24.000 de lei pentru obscurul director al unui institut „de cercetare”care câștigă, lunar, 30.000 lei, brut. Directorul a candidat pentru PSD

Încercare pentru ca România să fie primită în Schengen a eșuat

„România a făcut vineri o ultimă încercare anul acesta de a îndupleca Austria pentru intrarea in spațiul Schengen.

Ambasadorii UE s-au reunit și au constat însă că Viena rămâne inflexibilă, după cum indică surse europene.

Condițiile erau reunite (acordul politic privind Pactul UE pentru migrație care a fost urmat de  Olanda care a ridicat veto-ul împotriva Bulgariei, etc), dar Austria spune mai departe că nu poate accepta România nici parțial, nici integral, nici acum și nici altădată”, relatează Mihaela Gherghișan.

Vineri, parlamentarii olandezi au dat undă verde aderării Bulgariei la Schengen. Extremiştii s-au abţinut, în timp ce deputaţii premierului Rutte au votat „pentru”, arăta news.ro.

La 11 noiembrie, Austria anunța cinci condiții pentru ca România și Bulgaria să intre în Schengenul aerian: „Acceptarea solicitanților de azil, în special afgani și sirieni”, a spus ministrul de Interne de la Viena, Gerhard Karner, într-un interviu acordat la Ö1-Morgenjournal și preluat de Der Kurier.

Comentarii