Ridicolele modificări inutile cerute de PSD la legea carantinei

vineri, 17 iulie 2020, 12:35
1 MIN
 Ridicolele modificări inutile cerute de PSD la legea carantinei

Circul penibil care durează de câteva săptămâni în legătura cu legea carantinei şi-a atins apogeul joi, când Comisia Juridică din Senat, condusă de pesedistul Şerban Nicolae, a modificat legea şi apoi a trimis-o la plen la vot. Unul dintre articolele modificate este foarte relevant. Este vorba de articolul 2, litera h, devenit, în forma finală trimisă la vot, litera g (aşa cum apare în tabelul cu amendamente).

Iată forma iniţială a articolului, cum apărea în proiectul de lege venit de la Guvern (este definiţia sintagmei "date ştiinţifice oficiale"): 

"<date ştiinţifice oficiale> – informaţia ce oferă un element de probă bazată pe metode ştiinţifice stabilite şi acceptate;".

La Camera Deputaţilor, articolul a căpătat forma următoare:

"informaţii ştiinţifice oficiale – date ce oferă elemente de probă bazate pe metode ştiinţifice stabilite şi universal acceptate transmise de către instituţii internaţionale sau naţionale, cu atribuţii în domeniul sănătăţii;".

După cum se poate vedea, nu mai e vorba de "date", ci de "informaţii" (care oferă… "date"). Practic, însă, definiţia e aceeaşi ca în forma iniţială a legii, dar se adaugă un emiţător al "informaţiilor": "instituţii internaţionale sau naţionale, cu atribuţii în domeniul sănătăţii".

Cititi materialul integral pe newsweek.ro

 

 

Comentarii