Rocanotherworld: patru zile de concerte, relaxare şi activităţi culturale

luni, 17 iunie 2019, 01:59
2 MIN
 Rocanotherworld: patru zile de concerte, relaxare şi activităţi culturale

Festivalul ieşean va debuta joi, la Pârtia de Schi, ultimele două zile, concertele mutându-se în Copou, în Parcul Expoziţiei.

Cea de-a patra ediţie a Rocanotherworld va aduce la Iaşi patru zile de concerte, relaxare şi activităţi culturale pe Pârtia de Schi, dar şi în Parcul Expoziţiei. Festivalul se va desfăşura în perioada 20-23 iunie, la ediţia din acest an urmând să participe zeci de artişti din ţară sau străinătate.

O noutate pentru acest an este faptul că organizatorii au pus bazele unui fond pentru artişti, numit Fondul Rocanotherworld, care, într-o primă fază, va finanţa conceperea şi realizarea a două instalaţii în spaţiul public pentru ediţia de anul acesta. Aceste instalaţii sunt finanţate cu 1.500 de euro fiecare, urmând să fie amplasate în Parcul Expoziţiei, şi vor rămâne acolo pe tot parcursul verii. Tematica abordată va fi în concordanţă cu festivalul şi va avea în vedere creşterea conştientizării problemelor actuale ale mediului şi subliniază nevoia implicării comunităţii în rezolvarea acestora. Proiectele au fost deja selectate în urma realizării unei departajări de către un juriu de specialitate, câştigători fiind desemnaţi Alexandru Burlacu, cu proiectul „Repercusiuni“, şi Mihai Savin, cu proiectul „Terminaţii Nervoase“.

La ediţia de anul trecut, festivalul a fost unul complex, pe lângă componeta muzicală incluzând şi artă contemporană, design, gastronomie şi activităţi recreative. Timp de 3 zile, aproximativ 30.000 de participanţi au participat la programele celor peste 70 de artişti din ţară şi din străinătate.

„Ne bucurăm că implicarea comunităţii şi a publicului creşte de la an la an şi că am reuşit să susţinem împreună cauze sociale şi să asigurăm continuitatea acti­vităţilor artiştilor independenţi. Sperăm ca acţiunile caritabile să devină un trend, iar comunitatea ieşeană să devină trendsetter“, au declarat organizatorii.

Festivalul Rocanotherworld a debutat în anul 2016 şi l-a avut ca inspiraţie pe fostul om de afaceri Ioan Dan Niculescu („Roca“), decedat într-un tragic accident rutier, descris ca fiind „designer, călător, DJ, gurmand, antreprenor şi deschizător de suflete“.

Comentarii