Rocanotherworld revine la Iaşi. Ediţie plină de artişti de top şi activităţi inedite. Iată programul!

marți, 20 iunie 2023, 19:10
5 MIN
 Rocanotherworld revine la Iaşi. Ediţie plină de artişti de top şi activităţi inedite. Iată programul!

Rocanotherworld revine în Iaşi cu o ediţie plină de artişti de top şi activităţi inedite, în perioada 22-25 iunie 2023, în zona Aroneanu, la Brizo. În cea de-a VIII-a ediţie a festivalului, organizatorii au pregătit o selecţie de artişti care vor urca pe main stage şi vor încânta publicul. Printre aceştia se numără nume sonore precum Warhaus, Luna Amară, Basska, Zimbru, Afgo, Lemon, Rana, Madrugada, Moonlight Breakfast, Orkid, We Singing Colors şi DJ Mihai Popoviciu.

„Încă de la început, fiecare veste pe care am lansat-o public ne-a oferit foarte multă emoţie şi încântare, însă bucuria pe care o simţim acum, împărtăşind faţă de publicul nostru un prim val atât de drag, ne entuziasmează total. Cu toţii abia aşteptăm să ne reîntâlnim pe 22 iunie şi să #rocanotherworld timp de 4 zile”, menţionează Patricia Butucel, directorul festivalului.

Cine sunt artiştii de la Rocanotherworld?

A trecut o jumătate de deceniu de când Warhaus, creaţia lui Maarten Devoldere (Balthazar), a cucerit publicul cu dubla victorie a albumelor „We Fucked a Flame into Being” (2016) şi „Warhaus” (2017). Cântecele noului album „Ha Ha Heartbreak” au ieşit la iveală în doar trei săptămâni în oraşul Palermo.

Luna Amară cântă de peste 16 ani sincer şi fără ocolişuri. Cu un prim disc („Asfalt”, 2004) care a dobândit, în timp, un statut-cult, formaţia şi-a rafinat limbajul artistic de la album la album ajungând, în 2011, la „Pietre în alb” – probabil cea mai completă şi mai matură experienţă Luna Amară de până acum, cu teme lirice complexe punctate de o interpretare în forţă şi de o producţie modernă.

Zimbru sunt cei mai buni prieteni, care cântă într-un amestec sălbatic de sintetizatoare răcoritoare, riff-uri de chitară unghiulare şi percuţie plină de viaţă, toate completate de poveşti de dans, animale de companie pierdute, dragoste queer şi nostalgie pentru deceniile trecute neexperimentate. Trupa provine din Cluj-Napoca şi este cel mai uşor descrisă ca fiind art-rock.

Actor, producător, DJ şi pasionat de muzică electronică deopotrivă, Lemon provine din Bucureşti, România. Când nu concertează, îşi petrece timpul în studio creând propria sa muzică, de la downtempo, electronic, spiritual, world, până la afro house şi vibraţii melodice. După ce a petrecut mulţi ani cântând în unele dintre cele mai importante cluburi de noapte din România şi unul dintre cele mai bune rezidenţe de pe litoral, făcând DJ la evenimente speciale şi promovând propriile spectacole, Lemon a avut mult timp să-şi dezvolte sound-ul.

Rana este o trupă de rock alternativ melancolic din Piteşti ce a văzut lumina lumii în toamna anului 2016. Sunetul trupei se poate încadra de la alternative rock până la indie-emo rock, iar versurile sunt majoritar de dragoste, abordând uneori şi teme sociale. Trupa a lansat single-uri precum „Cer chinezesc” sau „Departe”, iar în august 2022 a apărut EP-ul de debut „Verde electric” care s-a bucurat de o lansare la Crama Marcea, în localitatea de baştină a trupei. În prezent trupa lucrează la cel de al doilea material discografic care o să iasă în toamna anului 2023.

Madrugada şi-au menţinut întotdeauna propriul peisaj sonor de-a lungul anilor, au câştigat un lung şir de premii, iar din cele şase albume de studio, un album live, o mulţime de single-uri şi EP-uri, toate au atins performanţa discurilor de aur sau de platină.

Moonlight Breakfast sunt un duo românesc, bazat în prezent în Austria. Un mix aspru, dar sofisticat de dream pop, cosmic disco, electro, nu-jazz şi swing. Primul lor concert susţinut vreodată a fost în 2011, pentru un public de 35.000 de persoane, în deschidere pentru Jamiroquai.

We Singing Colors combină indie folk-ul cu elemente electro şi pop-alternative pentru a crea propria lume, plină de viaţă.

Orkid sunt din Bucureşti şi îşi definesc stilul ca fiind post-traumatic blues. În cei 6 ani de existenţă au susţinut peste 150 de concerte, au cântat în deschiderea unor formaţii ca Mogwai (Scoţia), Death in Vegas (Anglia), Mono (Japonia), The Underground Youth (Anglia), dar şi a celor mai populare formaţii autohtone. Pentru că doi dintre orci vin din zona producţiilor vizuale, Vlad este de formare scenarist şi regizor de film, iar Radu este animator şi artist grafic, Orkid este un produs cinematic, care pune accentul şi pe vizualuri animate, ilustraţie şi design.

Fiecare artist are o semnătură, iar Mihai Popoviciu nu face excepţie. Timp de peste un deceniu, producătorul şi DJ-ul român a construit un corp de lucrări caracterizat de groove-uri deep, precizie clară şi energie irezistibilă. Ambiţia lui Mihai cu fiecare piesă şi fiecare DJ set, este să transmită bucuria şi energia care îi alimentează visul: „E minunat să văd oameni dansând, zâmbind, distrându-se bine. Indiferent ce fac, acesta este principalul lucru”.

Pe lângă experienţa muzicală, festivalul Rocanotherworld propune şi o serie de activităţi sub componenta #BeForOthers, care urmăresc promovarea responsabilităţii sociale şi ecologice. Acestea includ acţiuni de responsabilizare, ecologizare, colectare selectivă şi susţinerea diferitelor cauze umanitare. Participanţii vor avea oportunitatea de a se implica în proiecte şi iniţiative care contribuie la îmbunătăţirea comunităţii şi protejarea mediului înconjurător.

Despre Rocanotherworld

Rocanotherworld este un festival explorator de muzică, artă, gânduri, oameni şi idei, organizat la Iaşi începând cu anul 2016. Reprezintă o călătorie colectivă autentică, o stare de spirit, o celebrare a vieţii prin (re)conectarea la valorile cu care rezonăm, o efervescenţă culturală de care avem nevoie în conturarea felului de-a fi şi de a simţi.

Cea mai recentă ediţie a festivalului Rocanotherworld, a şaptea, a avut loc în zona de agrement Aroneanu din Iaşi în perioada 23 – 26 iunie 2022. Manifestarea s-a bucurat de peste 15.000 de participanţi în public, iar concertele difuzate online au avut peste 70.000 de vizualizări. Patru scene cu 16 trupe invitate, 15 DJ şi 10 artişti de improvizaţie au alcătuit programul muzical al festivalului.

Abonamentele pentru Rocanotherworld 2023 au fost puse deja în vânzare în număr limitat şi la un preţ promoţional, iar acestea sunt disponibile spre achiziţionare online.

Comentarii