Declaratie de presa

România va fi condusă de un guvern marionetă, șantajabil (P)

marți, 23 noiembrie 2021, 02:50
3 MIN
 România va fi condusă de un guvern marionetă, șantajabil (P)

În curând se va împlini un an de la alegerile parlamentare, câștigate de către partidele de dreapta, prin votul cetățenilor. Iar acum, PNL își trădează votanții și sacrifică orice doar pentru ca președintele Iohannis și fostul premier Cîțu să își păstreze influența în partid. Altfel spus, să își urmărească propriile interese politice sau de putere, indiferent că România e pe rollercoaster sau că se apropie cu viteză accelerată de un iceberg. Iar cei de la PSD nu fac altceva decât să toarne gaz pe foc și să alimenteze cisternele.

Liberalii și președintele Iohannis au ținut țara în criză în ultimele două luni, doar pentru a-și satisface ambițiile politice. Iar pentru asta au sacrificat economia, sistemul medical, poate chiar unele vieți prin lipsa unor măsuri ferme; iar în cele din urmă au aruncat țara în brațele PSD. Toate acestea, ca unii să aibă timp de golf și alții să se joace de-a supereroii. În paralel, România reală suferă și plânge din cauza fabulațiilor unui președinte și prim-ministru”, afirmă Cristi Berea, senator USR.

Decepția acestui deceniu este alianța toxică pe care Iohannis și Cîțu au validat-o atunci când au invitat PSD la guvernare. Acest gest anulează simbolistica și puterea votului, demonstrând că degeaba românii votează democratic pentru schimbare dacă președintele ales face jocurile de culise și de interese a celor care au căpușat statul de la revoluție încoace. 

Terminatorul de la Cotroceni și Superman-ul de la Palatul Victoria se pare că au abilități de kamikaze, doar că în avionul lor, au urcat o țară întreagă. Cu un președinte care nu vede altceva decât terenul de golf și cu un premier demis, România modernă se apropie de implozie, care va fi înlocuită de baronisme. Restaurația politrucilor a început”, completează senatorul Berea.

PSD a reuși o minune: ajunge la guvernare fără să câștige alegerile și are și o poziție de negociere privilegiată, prin care obține absolut tot ce vrea. Sunt șanse mari ca epoca Dragnea și a guvernului Dăncilă să fie uitate mult mai repede, pentru că de această dată, marioneta, jucăria de casă a domnului Ciolacu este premierul numit de PNL. Nicolae Ciucă și-a asumat rolul unui pion insignifiant atunci când a acceptat a doua nominalizare, după ce tot partidul său l-a înjosit anterior, când i-a anulat orice șansă de a negocia un guvern majoritar de dreapta, care să treacă pe merit prin Parlament.  România are pretențiile unui stat modern, occidental, membru UE însă unii șefi de partid sau de stat se comportă ca și cum ar juca barbut. Pe muzica noastră și pe banii noștri, vorba cântecului…

Următoarea guvernare PNL – PSD este o alianță făcută pentru ca doi oameni să își păstreze funcțiile efemere. Uniunea social liberală își declară iubirea public, bătându-și joc de români, doar pentru ca ei să aibă aventura mult visată. Împreună, PNL și PSD, vor numi tot felul de incompetenți, amante și beizadele în funcții care nu vor face altceva decât să apese accelerația pe o autostradă care se termină brusc, într-o râpă, pentru că tot ei și-au luat comisioanele și șpăgile înapoi. România rămâne din nou în întuneric și în frig!

Comentarii