Românii chiar îndrăgesc campania electorală!

vineri, 27 noiembrie 2020, 10:00
3 MIN
 Românii chiar îndrăgesc campania electorală!

* De azi încolo mai avem o săptămână de campanie electorală; mulţi vor întreba "Ce campanie, care campanie, cum adică? A fost aşa ceva?" şi e normal, că în pandemie omul se gândeşte la coronaviruşi, mai importanţi pentru el decât politicienii! Deşi unii zic că această campanie electorală nici n-a existat, aducem astăzi dovezi care arată că românii au fost totuşi preocupaţi:

* Pentru alegătorii din Consumatori, campania din această toamnă a semănat perfect cu cele de prin anii '90, când spiritele se încingeau, oamenii se băteau şi afişele se rupeau: primarul spune că a pozat el un copil, cu siguranţă plătit de Soros şi de Bill Gates, care trăgea cu praştia într-un afiş electoral! Copilul zice că ţintise vrabia de pe panoul de afişaj, dar că măştile anti-Covid nu-s bune de praştii! Acelaşi edil declară şi că nişte cetăţeni au rupt afişele lipite pe gardul terasei bufetului, unde oamenii se mai adună în ciuda frigului; aceştia se scuză şi spun că, de când cu nebunia Covid, n-au mai găsit hârtie igienică.

* Şi la Machitori spiritele s-au inflamat: câţiva localnici au fost auziţi înjurând de rude, ceară, gâţi, decedaţi şi alte elemente taman în timp ce treceau prin dreptul panoului de afişaj electoral; ei spun că, de fapt, nici n-au văzut panoul respectiv şi că subiectul discuţiei lor fusese patronul bufetului, care a anunţat că nu mai dă pe caiet. Tot acolo au fost semnalate mai multe dispariţii misterioase de bannere cu mecle de candidaţi pe ele, care iniţial fuseseră amplasate pe stâlpi, deasupra şoselei; acum, mulţi săteni sunt bucuroşi că au făcut rost de un material bun pentru astupat găurile din acoperiş.

* Primarul din Puturoşi a fost întrebat de corespondenţii noştri de ce în localitatea sa nu există nicăieri afişe electorale; edilul a tuşit de câteva ori, să-şi dreagă vocea, şi-a muşcat niţel buzele, ca pentru a alunga gândul unui zâmbet, şi a răspuns că afişe se pun în fiecare zi, dar "sătenii le desprind de pe panouri cu grijă, să nu se boţească ori să se rupă, şi le duc la casele lor, să şi le lipească pe pereţi, în semn de preţuire! Cu toţii profită de campania electorală pentru a avea în case postere cu idolii lor!".

* Există români care au fost surprinşi în timp ce priveau cu atenţie afişele electorale; da, pare incredibil, dar martorii oculari pot băga mâna în foc, să se mai încălzească. Mai exact, doi bărbaţi din Acarieni au petrecut un minut stând nemişcaţi în faţa unui panou de afişaj electoral; cu toţii sunt convinşi că respectivii chiar au fost interesaţi de oferta partidelor şi că nu au stat aşa ca să facă pipi sub panou, după cum spune o vecină. Alt pasionat de politică din aceeaşi localitate chiar a pus mâna pe panou, ca şi cum ar fi vrut să-l simtă; aceeaşi vecină care nu merită încredere spune că, de fapt, el s-a sprijinit de panou ca să-şi cureţe balega de pe gumari.

Comentarii