Rusia spune că retrage trupe, dar aduce și mai multe la granița cu Ucraina

joi, 17 februarie 2022, 10:10
1 MIN
 Rusia spune că retrage trupe, dar aduce și mai multe la granița cu Ucraina

Există o prezență militară rusă în creștere la granițele Ucrainei, avertizează țările occidentale, iar Estonia spune că grupuri de luptă sunt mutate înaintea unui probabil atac în care vor ocupa ”poziții cheie”, toate aceste deplasări contrazicând insistențele Moscovei privind retragerea sa militară, transmite Reuters.

Și mai multe vehicule blindate, elicoptere și un spital de campanie au fost reperate, a spus șeful serviciilor de informații ale apărării din Marea Britanie, care face foarte rar declarații publice.

Până la 7.000 de soldați suplimentari au fost aduși la graniță în ultimele zile, inclusiv unii care au sosit miercuri, a declarat un oficial de rang înalt din administrația președintelui american Joe Biden.

"Există ceea ce spune Rusia. Și apoi există ceea ce face Rusia. Și nu am văzut nicio retragere a forțelor sale", a declarat secretarul de stat american Antony Blinken într-un interviu pentru MSNBC.

"Continuăm să vedem unități esențiale care se îndreaptă spre graniță, nu se îndepărtează de graniță", a adăugat acesta.

La graniță sunt 170.000 de soldați ruși, spun estonienii
Serviciile de informații estoniene au cunoștință de aproximativ 10 grupuri de luptă ruse care se deplasează spre granița ucraineană, unde estimează că aproximativ 170.000 de soldați sunt deja desfășurați, a declarat Mikk Marran, directorul general al Serviciului estonian de informații externe.

Mai mult, pe hotnews

Comentarii